Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico

Ik en mijn droom

Maak stappen in het waar maken van je droom samen met andere jongeren. Krijg steun van een coach. Leer ontzettend veel op een heel leuke manier.

Dromen laten uitkomen

‘ik wil graag een verzorgpony’

‘Een bijbaantje dat wil ik graag’

‘Een keer zelf een training geven aan mijn favoriete voetbalclub’

‘Een astronaut worden!’

Elke droom laten uitkomen, als we dat konden dan deden we dat natuurlijk. Maar ook wij kunnen niet toveren en je beloven dat je na ‘ik en mijn droom’ een vlucht in een ruimteschip kan maken. Eigenlijk gaat het daar ook niet om.

Het gaat erom dat je leert wat je zelf kunt doen om dichter bij je doel te komen. Door er over te lezen, mensen te bellen en te interviewen die er veel over weten, door te vragen of je een keer mag meelopen of mee mag doen. Door te durven ondernemen en te vragen zul je verstelt staan hoeveel mensen je willen helpen met je droom. En kun je genieten van al je nieuwe ervaringen, vaardigheden en kennis.

8

Wat leer je?

Door samen met een door jou uitgekozen coach - dat kan bijvoorbeeld je moeder , je buurman of neef zijn- aan de slag te gaan met een eigen stappenplan leer je heel veel over jezelf en wat je moet doen om zo dicht mogelijk bij je doel te komen. Naast het stappenplan doe je ook heel veel leuke activiteiten waar je stiekem ook veel van leert (daarover zo meer).

Je leert:

- Zelf stappen te zetten en daarbij hulp te vragen van anderen
- Te ondernemen door te doen en te durven
- Voor je zelf op te komen, te gaan voor wat jij belangrijk vindt
- Je vergroot je zelfvertrouwen
- Je ontwikkelt je eigen talent(en) en kan deze benoemen
- Je leer om te gaan met teleurstellingen en toch door te zetten, je leert kansen zien en deze te benutten
- Je gaat veel doen met elkaar waardoor je beter wordt in samenwerken en presenteren.

Meerwaarde groep

‘Het is ontzettend leuk om mee te doen, je leert anderen kennen en maakt nieuwe vrienden’ aldus een van de deelneemsters van het project. Jolien en Antonie -de trainers- beamen dit. Het werkt heel motiverend om met elkaar te werken aan verschillende dromen. Een deelnemer die het lastig vindt om te bellen, krijgt support van iemand die dit juist makkelijk vindt. Er worden tips uitgewisseld en enthousiast gereageerd als iets lukt.

Teleurstellingen verwerken hoort er soms ook bij, maar doordat je samen met anderen bent, lukt het je om de schouders er weer onder te zetten en weer aan de slag te gaan met je droom.

De deelnemers werken met elkaar samen en leven met elkaar mee. Het mooiste is dat na het project ze elkaar blijven opzoeken en er hechte vriendschappen ontstaan. Doordat de deelnemers uit dezelfde buurt komen, is het makkelijk elkaar te blijven ontmoeten.

14

'Wat een ontzettend gaaf project is dit! Mogen we volgend jaar weer mee doen?'

Reactie van een van de deelnemers
9

Hoe ziet 'ik en mijn droom eruit?

1. Aanmelden

2. Kennismaken met de andere deelnemers en de trainers, we starten meteen met een leuke activiteit

3. Met de groep je eigen stappenplan uitwerken, welke stappen wil je zetten en hoe? Waar kan je hulp bij gebruiken? Wie heeft er tips?

4. Het zoeken en benaderen van een coach

5. Een verblijf op de Wolfskuil van 3 dagen waarbij we allerlei activiteiten gaan doen rondom samenwerking, talenten, presenteren en sterk in je schoenen staan. Maar ook ontzettend veel gezelligheid, actie en buiten zijn.

6. Voorbereiden en uitvoeren van het ‘Dromen festival’ of ‘droom tentoonstelling’ in samenwerking met de coaches en de trainers waarbij familie, vrienden, omwonenden een uitnodiging ontvangen om te komen kijken naar alle ervaringen van de jongeren. Maar het draait ook om elkaar ontmoeten en mee doen aan activiteiten.

 • Je droom op papier zetten

  Je droom op papier zetten

 • Goed nadenken over wat je echt wil

  Goed nadenken over wat je echt wil

 • Klimmen in het klauterwoud

  Klimmen in het klauterwoud

 • Gezellige driedaagse

  Gezellige driedaagse

 • Wandelen met elkaar

  Wandelen met elkaar

 • De jongeren zetten hun droom op de vliegers

  De jongeren zetten hun droom op de vliegers

 • De vliegers gaan de lucht in

  De vliegers gaan de lucht in

 • Voorbereidingen voor het 'Dromen festival'

  Voorbereidingen voor het 'Dromen festival'

 • Samen hutten bouwen in het bos

  Samen hutten bouwen in het bos

 • Samen pizza bakken

  Samen pizza bakken

 • Je droom presenteren

  Je droom presenteren

 • Samen bereik je meer

  Samen bereik je meer

'Mijn zoon is veel ervaringen rijker. Bedankt voor de goede zorgen'

Ouder over zijn zoon die mee deed aan 'Ik en mijn droom'

Wil jij deelnemen?

Ben jij een jongere tussen 10 en 15 jaar en heb jij een droom? Dan vragen we jou je aan te melden onder vermelding van je naam, leeftijd, adres, email, telefoonnummer en natuurlijk een korte beschrijving van je droom. We kunnen jou dan vertellen of er binnekort in jouw buurt een 'Ik en mijn droom' start.

Samen met ons en andere deelnemers ga je stappen zetten op weg naar het laten uitkomen van je droom. Dit doen we door heel veel toffe en leerzame activiteiten te doen, door samen te werken, door veel gezelligheid en door je te koppelen aan een coach van je dromen.

Vraag ook je vrienden, buurtkinderen, klasgenoten of teamleden of zij mee willen doen, want iedereen heeft een droom! Er kunnen elke keer maximaal 10 jongeren mee doen.

11

Beroepsmatig interesse in dit project?

In 2019 zijn wij gestart met ‘Ik en mijn droom’ en de eerste editie , in een woonwijk in Ommen, was een succes! In de zomer 2020 zijn we begonnen met de 2e editie, ook een woonwijk in Ommen.

Zowel de eerste als de tweede editie is mogelijk gemaakt met behulp van onder andere de gemeente en de wooncorporatie in Ommen.

Wij hebben zelf ook een droom, namelijk dat er nog veel meer kinderen uit veel meer woonplaatsen mee kunnen doen aan dit project.

Ben je werkzaam met de doelgroep jongeren en word jij enthousiast van ‘Ik en mijn droom’? Wil je ook graag een 'Ik en mijn droom' voor jouw buurt, wijk, dorp of team? Vinden we heel leuk! Neem contact op met de Wolfskuil, dan kijken we samen wat er mogelijk is!