Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico

Jonge wolven arrangement

Speciaal voor scholen die bij ons komen. Op een originele en leuke manier kinderen uit groep 7 en 8 leren over gezonde voeding? Kies dan voor het jonge wolven arrangement.

Als eerste starten we in het voedselbos. Jullie ontdekken hoe verschillende noten en vruchten groeien (zie overzicht). We leggen kort wat uit over het voedselbos en over gezonde snacks. De kinderen moeten bijvoorbeeld raden hoeveel suiker er in een mars zit. En wat is het verschil tussen een voedselbos en 'gewone' landbouw? De kinderen moeten goed opletten want later krijgen ze nog een leuk puzzelblad die je alleen goed kan maken als je geluisterd hebt.

Vervolgens gaan jullie enkele ingrediënten plukken -als je geluk hebt dat deze net rijp zijn- of je krijgt deze producten. Je gaat hier hele lekker 'VeggieWolf-Powersnacks' van maken. Enkele producten zoals haver en boekweit halen jullie bij de molenaar in het centrum van Ommen. Hiervoor is het handig dat jullie zelf fietsen hebben. Bij de molen kunnen jullie een rondleiding* krijgen zodat je ziet hoe van graan meel gemaakt wordt.

Bij terugkomst gaan jullie in de groepsaccommodaties of op het kampeerterrein de lekkere en gezonde snack maken aan de hand van een recept. De groep kunnen jullie eventueel verdelen in twee groepen. We hebben namelijk een heel leuke voedselbos-puzzelblad gemaakt. Wie heeft het meest opgestoken van het jonge wolven arrangement? Tijdens het opsmikkelen van de snack kunnen jullie de juiste antwoorden met elkaar bespreken.

Praktisch
Duur: 1,5 uur
Kosten: € 7,50 per persoon.
Wat: rondleiding, ingrediënten voor het maken van snack (enkele zelf halen bij de molen), recept, het zelf maken
Voor wie: meest geschikt voor kinderen van groep 7 en 8
Wanneer mogelijk: maandag tot en met vrijdag

* Optioneel: extra rondleiding bij de molenaar, uitleg over hoe je van graan meel maakt. Kosten € 2,50 per persoon.