Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico

Vleermuizenexcursie

Ontdek alles over dit geheimzinnige beestje tijdens dit avontuurlijke en leerzame uitje.

De excursie start met een korte uitleg over de vleermuis met uiteraard wat mooie indrukwekkende foto's. Zo leren jullie dat de vleermuis het enige zoogdier is wat kan vliegen. En hoe het toch komt dat hij zo lang op de kop kan blijven hangen.

Zodra het schemerig is gaan jullie op pad. De vleermuizen kunnen niet goed zien maar maken ultrasone geluiden deze weerkaatsen en door deze echo weten zij razendsnel obstakels te vermijden en hun route te wijzigen. Deze ultrasone geluiden kunnen wij normaal gesproken niet kunnen horen omdat deze voor ons gehoor te hoog zijn. Door middel van een vleermuizen detector kan dat wel. Het leuke is dat hierdoor iedereen vooral naar boven kijkt: op zoek naar de vleermuis.

Kosten: € 95 (tot 20 personen, is de groep groter dan zal er een extra begeleider nodig zijn en zijn de kosten hoger).
Duur: Half uur uitleg en circa een uur wandelen naar de IJskelder waar vaak veel vleermuizen zijn.
Door wie: YMCA verzorgt deze excursie.
Tijdstip: Je kunt de vleermuizen alleen bij schemer zien, het tijdstip is dus afhankelijk van wanneer het schemering wordt.
Periode: vleermuizen houden een winterslaap, dan kunnen we dus niet op zoek naar vleermuizen (half april t/m september maar dit is ook afhankelijk van het weer, als het warmer wordt worden de vlleermuizen wakker).

Vleermuizenexcursie

Dit willen we doen! Kom overnachten bij ons.

Als je bij ons komt overnachten, kunnen wij activiteiten voor je regelen.

Een buitengewoon avontuur. Kom je het ontdekken?