Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico

Buitengewoon avontuur

75 jaar een Stichting

Familie, vrienden, verenigingen en bedrijven komen bij ons vakantie vieren. Maar wist je dat ook kinderen en jongeren bij ons komen waarbij op vakantie gaan niet vanzelfsprekend is?

De Wolfskuil is niet zomaar een bedrijf gericht op vakanties voor groepen. Wij staan voor 'een buitengewoon avontuur' voor kinderen en jongeren die een steuntje in de rug nodig hebben. Bij ons, in de bossen van Ommen denken de jongeren even niet aan hun problemen, maar beleven zij een avontuur waar ze nog lang aan terug denken.

Direct boeken?
Ontwerp zonder titel 2

Oorsprong

De oorsprong van onze missie brengt ons terug naar het jaar 1939. In dat jaar kocht de rijke jonkheer Ocker Repelaer van Molenaarsgraaf (1888-1975) het gebied de Wolfskuil. In totaal 28 hectare groot. Bestaande uit dennenbos en heide. In 1940 werd het eerste kinderhuis geopend. De bedoeling van jonkheer Repelaer daarbij was, om kinderen uit de achterstandswijken vanuit de Randstad naar de Wolfskuil te laten komen en ze hier weer aan te sterken. Om als vakantiecentrum te dienen voor kinderen die een steuntje in de rug nodig hebben, roept jonkheer Repelaer op 15 april 1948 de Hopman Repelaer Stichting in het leven.

Onze stichting bestaat al 75 jaar om het gedachtegoed van de jonkheer duurzaam te waarborgen. Voor die kinderen en jongeren zetten wij ons graag in. Op bijzondere wijze, op een bijzondere plek. We hebben ons jubileum op een originele wijze gevierd 75-jarig jubileum: avonturenpad geopend.

Wil je meer weten over de historie? Lees dan de mooie blogs van de Historische kring: 75 jaar De Wolfskuil en Drieluik.

"Ik ben hier tenminste geen uitzondering"

Bram

Organisaties zoals Tactus, Rode Kruis, YMCA maar ook speciaal onderwijs krijgen korting om bij ons vakantie te vieren. Het gaat dan om kampen onder professionele begeleiding voor kinderen die met name opgroeien in armoede, maar ook met gedragsproblemen, ziekte of verstandelijke beperking. Door de korting die zij ontvangen van De Wolfskuil is een vakantie voor hen eerder haalbaar. Met jou verblijf bij De Wolfskuil ondersteun je dit doel!

Maatschappelijke Organisaties

Ben jij werkzaam in een maatschappelijke organisatie en wil jij een verblijf organiseren met kinderen en/of jongeren? Neemt dan snel contact met ons op. Uiteraard is het aantrekkelijk dat wij een maatschappelijke korting kunnen geven. Er zijn echter nog meer voordelen. We hebben jaren ervaring met het meedenken met maatschappelijke organisaties. We hebben een uitgebreide speel-o-theek met spellen die kinderen/jongeren zullen aanspreken. De omgeving is bosrijk en een heerlijk speelplek voor eigenlijk iedereen.

Lees onze folder 'Een buitengewoon avontuur'

Foto collage in vroegere tijden

Verbinding

Wil je met jullie team bijscholen of een teamdag organiseren? Onze locatie is hier ook zeer geschikt voor. Samen in een bosrijke omgeving nieuwe kennis op doen of samen een nieuwe koers bepalen. We hebben contacten met trainers die specifieke kennis hebben in het sociale domein. Zij kunnen jullie ondersteunen met de uitdagingen die jullie tegenkomen. En wat dachten jullie er van om de vakantie met de kinderen/jongeren voor te bereiden bij ons? Jullie hebben dan zelf al ervaren hoe het is om bij ons te verblijven.

We verbinden graag maatschappelijke organisaties met elkaar. Om gezamenlijke thema's te bespreken, kennis te delen en elkaar waar nodig te ondersteunen.

En... om elkaar te ontmoeten bij De Wolfskuil.

Werken in de Hoeve

"Ze mogen niet meehelpen met klusjes, dat doen ze thuis al te veel. Dit weekend zijn ze gewoon even kind"

Begeleider Tactus
1

Help je mee?

Wil je ons doel steunen? Dat kan! Sponsor een kruid, struik of boom in ons voedselbos.
Zo groeit ons voedselbos en ons mooie doel.