Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico

Wandelen

Het beroemde Pieterpad loopt door Ommen en het Havezatenpad loopt zelfs langs De Wolfskuil ('etape 09'). Wandelaars weten dit gebied, het Vechtdal, te vinden en te waarderen. Er is een rijkdom aan natuur en mooie wandelpaden.

Wandeling bomen

Routes

Bij de receptie zijn verschillende wandelroutes te krijgen. We geven jullie graag tips over de mooiste plekjes, dat wordt kiezen of meerdere dagen wandelen!
Bij de receptie kun je de volgende routekaarten kopen:

 • Wandelnetwerkenkaart Vechtdal (bij ons is punt M66), je kunt digitaal een eigen route maken via de routeplanner.
 • Krishnamurti wandeling (vijftien kilometer)
 • Speuren naar sporen, kinderroute door Ommen (drie kilometer)
 • Wandelkaart Lemelerberg
 • Foto kompastocht (zes of acht kilometer)

Cultuurrijk app

Bij de receptie kun je een gratis informatie folder krijgen over de Cultuurrijk app. Als je deze app hebt, kun je de verborgen verhalen over de cultuurhistorie van onze omgeving ontdekken. Je kunt met een kompas of een route lopen naar verschillende punten. Ter plekke wordt je verrast met oude krantenartikelen, kaarten en foto's. Door de AR-animaties zie je 3D-beelden verschijnen!

Deze app is gemaakt door De Groene Koepel waar we bij aangesloten zijn. Door heel Overijssel kun je bij de aangesloten campinglocaties op deze originele manier cultuur-snuiven.
Meer weten? Natuurlijkcultuurrijk

Op pad

Een paar beroemde lange afstandswandelingen lopen langs Ommen waaronder:

 • Het Pieterpad (LAW 9-1 deel 1, kaart 09, 21 km Hardenberg-Ommen, kaart 10, Ommen-Hellendoorn, 20 kilometer)
 • Het Overijssels Havezatepad (LAW 12, kaart 08 Nijverdal station naar Kasteel Eerde 25 kilometer/09 Kasteel Eerde – N340, 16 kilometer)
 • Het Maarten van Rossumpad (LAW 4, kaart 19, Dalfsen-Ommen,18 km /20, Ommen- Balkbrug, 17 km)

Wandel even door

 • Vechtdal 2-daagse, NS route, Je loopt van station Mariënberg naar station Dalfsen. Op dag één loop je achttien en een halve kilometer. Op dag twee loop je zestien kilometer.
 • Houtmars, van Ommen naar Dalfsen, achttien of veertien kilometer.
 • Witte wieven op de Lemelerberg, een wandeling van bijna 25 kilometer, via route.nl (zie hiernaast de route)

Wij kunnen een lunch voor je maken voor onderweg!

Bekijk deze mooie route eens, op route.nl vind je nog meer fietsroutes en wandelroutes in Nederland, België en Duitsland
Wandelen weiland

Zeker doen

Maak een kleine wandeling naar het Giethmenerkerkbruggetje, eigenlijk een verplichte wandeling als je bij ons bent. Als je bij de receptie naar de weg loopt, ga je daar naar links, volg je het zandpad naar rechts. Dan kruist er na een paar minuten lopen een fietspad, deze ga je op naar rechts. Nu loop je naar het bruggetje waar ook de Regge loopt. Eventueel kun je als je over de brug bent, langs de oever naar links lopen. Je komt dan uit bij restaurant 'de nieuwe brug' waar je samen een pannenkoek kunt eten. Maak er een rondje van -ongeveer vijf kilometer- via deze route (start bij De Wolfskuil bij paaltje M66 deze staat tussen het sportveld en kampeerveld De Beuk, bij het bankje).

Wandel naar de Besthmenerberg ongeveer vijf kilometer heen en terug. Met mooie uitkijktoren. We hebben een wandelroute voor je klaarliggen bij de receptie. Het is ook leuk om dit te wandelen met onze foto kompastocht.

Je kunt ook gebruik maken van het wandelnetwerk van het Vechtdal. Hierdoor zijn honderden kilometers rondwandelingen aan elkaar verbonden. Lees er meer over op de site van VechtdalOverijssel. Je kunt er zelf routes aanmaken. Wij hebben via de routeplanner van deze site een kleine route van vijf kilometer voor jullie gemaakt vanaf M66 (start is bij De Wolfskuil -paaltje tussen het sportveld en kampeerveld De Beuk, bij het bankje) waarbij je een rondje loopt oa. door het Laarbos.

Mooiste wandelgebieden Vechtdal

We zetten de mooiste wandelgebieden op een rij, die voor jong en oud de moeite waard zijn. Met doe-tips.