Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico

Wandelen

Het beroemde Pieterpad loopt door Ommen en het Havezatenpad loopt letterlijk langs De Wolfskuil (etape 09). Wandelaars weten dit gebied, het Vechtdal, te vinden en te waarderen. Er is een rijkdom aan natuur en mooie wandelpaden.

Wandeling bomen

Bij de receptie zijn verschillende wandelroutes te krijgen. We geven jullie graag tips over de mooiste plekjes, dat wordt kiezen of...meerdere dagen wandelen!
Bij de receptie kun je de volgende routekaarten kopen:

 • Wandelnetwerkenkaart Vechtdal (bij ons is punt M66), je kunt digitaal een eigen route maken via de routeplanner.
 • Krishnamurti wandeling (15km)
 • Speuren naar sporen, kinderroute door Ommen (3 km)
 • Wandelkaart Lemelerberg
 • Foto kompastocht (6 of 8 km)

Een paar beroemde Lange afstandswandelingen lopen langs Ommen waaronder:

 • Het Pieterpad (LAW 9-1 deel 1, kaart 09, 21 km Hardenberg-Ommen, kaart 10, Ommen-Hellendoorn, 20 kilometer)
 • Het Overijssels Havezatepad (LAW 12, kaart 08 Nijverdal station naar Kasteel Eerde 25 kilometer/09 Kasteel Eerde – N340, 16 kilometer)
 • Het Maarten van Rossumpad (LAW 4, kaart 19, Dalfsen-Ommen,18 km /20, Ommen- Balkbrug, 17 km)


Ook leuk om te lopen:

 • Vechtdal 2 daagse, NS route, Mariënberg station naar station Dalfsen, Lengte dag 1: 18,5 km, dag 2: 16 km hoort bij Havezatepad
 • Houtmars, 18 of 14 kilometer, van Ommen naar Dalfsen
 • Witte wieven op de Lemelerberg, een wandeling van bijna 25 kilometer, via route.nl (zie hiernaast de route)
Bekijk deze mooie route eens, op route.nl vind je nog meer fietsroutes en wandelroutes in Nederland, België en Duitsland
Wandelen weiland

Zeker doen:
- Maak een kleine wandeling naar het Giethmenerkerkbruggetje, eigenlijk een verplichte wandeling als je bij ons bent. Als je bij de receptie naar de weg loopt, ga je daar naar links, zandpad volgen naar rechts, dan kruist er na een paar minuten lopen een fietstpad deze ga je op naar rechts. Nu loop je naar het bruggetje waar ook de Regge loopt. Eventueel kun je als je over de brug bent, langs de over naar links lopen dan kom je uit bij restaurant 'de Nieuwe brug' waar je samen een pannenkoek kunt eten. Maak er een rondje van -circa 5 kilometer- via deze route (start bij De Wolfskuil bij paaltje M66 deze staat tussen het sportveld en kamperveld De Beuk, bij het bankje).
- Wandel naar de Besthmenerberg circa 5 kilometer heen en terug. Met mooie uitkijktoren. We hebben een wandelroute voor je klaarliggen bij de receptie. Kun je ook doen via onze foto kompastocht.
- Je kunt ook gebruik maken van het wandelnetwerk van het Vechtdal. Hierdoor zijn honderden kilometers rondwandelingen aan elkaar verbonden. Lees er meer over op de site van VechtdalOverijssel. Je kunt er zelf route's aanmaken. Wij hebben via de routeplanner van deze site een kleine route van 5 kilomter voor jullie gemaakt vanaf M66 (start is bij De Wolfskuil -paaltje tussen het sportveld en kamperveld De Beuk, bij het bankje) waarbij je een rondje loopt oa. door het Laarbos.

Mooiste wandelgebieden Vechtdal

We zetten de mooiste wandelgebieden op een rij, die voor jong en oud de moeite waard zijn. Met doe-tips.