Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico

Dieren in het Vechtdal

Kom mee naar buiten allemaal! Maak kennis met een aantal bijzondere dieren in het Vechtdal die je kunt zien tijdens je verblijf bij ons.

Kingfisher Flying Above River

De ree
In bos en veld kun je zo maar ineens een hele mooie ree voorbij zien huppelen. De meeste kans heb je in de ochtend of in de avond tijdens de schemering. Je moet dan heel stil zijn, want reeën zijn heel schuw. Een aantal leuke weetjes: het mannetje (reebok) heeft een gewei van ongeveer 25 cm lang met twee à drie punten. Reeën krijgen dikwijls twee jonkies tegelijk, en zij blijven bij moeder ree tot de volgende worp. Dan worden de jonkies weggejaagd onder het motto: Hoogste tijd om op eigen poten te staan.

Ijsvogel
Wat is dit kleine vogeltje toch mooi om te zien met de opvallende kleuren blauw en oranje. Als je geluk hebt, kun je hem een enkele keer zien bij de Regge (bijvoorbeeld tijdens de Reggesafari). Ook bij landgoed het Laer hebben mensen dit mooie vogeltje gezien. Enkele leuke weetjes: De ijsvogel is zeer schuw en leeft meestal alleen, eet graag verse vis en leeft graag bij het water, broedt twee à drie keer per jaar en legt meestal vier à acht eieren per keer, kunnen ongeveer zeven jaar oud worden, en heel soms -in gevangenschap- zelfs 21 jaar

Welk dier heb jij een keer gezien toen je bij ons was?

Hazen in het vechtdal

De grote bonte specht
Hoewel deze specht niet zo groot is, is hij zeker opvallend en kleurrijk om te zien met de kleuren zwart/wit en rood. Een aantal leuke weetjes: Deze specht kan 20 à 24 cm lang worden, en heeft een vleugelspanwijdte van ongeveer 34 à 39 cm, eet graag insecten, beukennootjes, eikels, noten, bessen en doet ook aan ‘zelfbediening’ bij nesten van andere vogels, want een vers eitje of kuikentje is ook niet te versmaden. Net zoals andere spechten bouwt de grote bonte specht zijn nest in boomholtes, waar hij gemiddeld vier à zeven eieren legt en uitbroedt.

Hazen
Hoewel hazen en konijnen op het eerste gezicht veel op elkaar lijken, verschillen hazen wel degelijk van konijnen vanwege hun lange oren en lange lijf. Hazen kunnen 48 à 73 centimeter lang worden. Enkele leuke weetjes: Hazen kunnen heel hard rennen ( tot wel 75 kilometer per uur) en heel hoog springen (tot meer dan 3,5 meter) en zelfs zwemmen. Ze hebben ook een scherp gehoor. Tja, er wordt niet voor niets gezegd: ‘Er als een haas vandoor gaan’ of ‘het hazenpad kiezen’.

Wat zijn de mogelijkheden?

Enthousiast geworden?
Bekijk al de overnachtingsmogelijkheden bij De Wolfskuil.

Een optie nemen is ook mogelijk!