Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico

'Hallo, wie ben jij?'

'Tik, tik' een klein vogeltje bij het raam. We waren even in een van de slaapkamers van De Blokhut. Dit vogeltje kwam zich even voorstellen. Het blijkt een appelvink te zijn, bijzonder want die zie je niet zo heel vaak. Dat is natuurlijk wel het leuke van overnachten in het bos: de natuur is heel dichtbij!

Hier het filmpje van de appelvink:

Natuur dichtbij je

Overnachten in het bos, dan kun je getrakteerd worden met leuke ontmoetingen met dieren in het bos.

Zo hebben we eens van iemand gehoord dat hij in zijn eentje 's ochtends bij de picknicktafel ging zitten. Toen zag hij - vast omdat hij stil was - een haas verschijnen. Even later zag hij een specht die vlakbij hem in een boomstronk ging kloppen. Dan begin je je dag toch goed?

Ook hebben we een boswachter te gast gehad die overnachtte in De Blokhut. Samen met zijn kleinkinderen ging hij op pad. Hij zag toen haren van de das aan prikkeldraad en ook enkele sporen. We kunnen dus aannemen dat ook de das een plek in ons bos heeft. Helaas hebben we deze nog nooit gezien.

Verder hoor en zie je veel vogels. We hebben een raaf gehoord, en regelmatig hoor je spechten en vlaamsegaaien. En de appelvink kun je dus ook ontdekken.

Als je bij ons bent krijg je een vogelkaart mee zodat je kunt opzoeken welke vogel je ziet.

Wil je ook overnachten in De Blokhut? Snappen wij!

Kijk gauw verder