Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico

Tips van Hop: vegetarisch kerstdiner

Het is kerst. Het begint te schemeren buiten en de lichtjes worden overal een beetje meer zichtbaar dan overdag. Samen met familie vier je kerst. Er wordt gekookt en de geur van het eten komt langzaam de woonkamer binnen. Na een tijdje gaan jullie met zijn alle aan de mooi gedekte tafel zitten. Een tafel waar heel veel lekker eten op staat. Wat voor eten zie jij nu voor je staan? Is het vlees?

Met kerst eet maar 4% van de Nederlanders vegetarisch. Dat is opvallend nu vegetarisch eten steeds populairder wordt. Al hoewel veel mensen van mening zijn dat vlees nou eenmaal bij een kerstdiner hoort, vinden ook heel veel mensen het prima om vegetarisch of zelfs plantaardig te eten met Kerstmis. Het gaat immers om het samen zijn op deze gezellige feestdag. Het is soms wel een uitdaging om iets lekkers te bedenken, vooral met kerst, waarbij je waarschijnlijk ook snel aan vlees denkt. Om je te helpen heeft Hop de wolf een aantal lekkere recepten voor je op een rij gezet!

Jullie beginnen de avond natuurlijk met een lekker voorgerecht. Hop heeft een aantal favorieten uitgekozen, waarvan hij denkt dat deze onderdeel moeten zijn van jullie kerstdiner! Klik op de gerechten om de recepten te zien.

Tarte tatin tomaten & manchego
Recept van Deliciousmagazine
Soep van wortel, pastinaak en appel
Recept van Libelle
Watermeloen carpaccio
Recept van Leuke recepten

Als jullie van deze voorgerechten genoten hebben is het tijd voor een spelletje Jachtwolf! Dit spelletje krijg je als je verblijft op De Wolfskuil. Ben jij nog niet op De Wolfskuil geweest en heb je dit leuke spelletje dus niet in huis? Speel dan een spelletje Yahtzee terwijl je wacht op het hoofdgerecht. Ook voor het hoofdgerecht heeft Hop zijn best gedaan!

Recept gevulde flespompoen met noten, kaas en salie
Recept van Allerhande
Recept paprika's gevuld met Quinoa
Recept van Betty's kitchen
Recept ravioli met salieboter
Recept van Uit Paulines Keuken


Het allerbelangrijkste van een kerstdiner zijn natuurlijk de toetjes! Wist je dat in veel toetjes gelatine zit? Helemaal niet nodig, hier zijn een aantal lekkere toetjes zonder gelatine.

Bastogne crumble met bosvruchten en ijs
Recept van Foxilicious
Recept Eton Mess
Recept van Uit Paulines Keuken
Crème Brûlée van kokos
Recept van Allerhande


Hop de Wolf, fijne kerst

Bij De Wolfskuil vinden wij het milieu erg belangrijk. Je bent je er vast van bewust dat het productieproces van vlees niet goed is voor het milieu. Wij willen mensen daarom aanmoedigen om minder vlees te eten. Wil jij weten wat wij als organisatie eraan doen om zo milieuvriendelijk mogelijk te ondernemen? Bekijk dan deze pagina!

Op De Wolfskuil hebben we meerdere groepsaccommodaties, met allen een ruime keuken en grote eetruimte, ideaal voor kerst met de familie dus!

Komen jullie volgend jaar met kerst bij ons?


Auteur: Hop de wolf

Met kerst samen zijn!

Een groepsaccommodatie waar je met zijn alle lekker kunt eten in de grote eetruimtes. Waar je de ruimte hebt om met meerdere mensen te koken en de spullen hebt om voor een grote groep te koken. Kom jij ook met kerst bij ons?