Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico

Vacature bestuurslid

Op zoek naar een interessante bestuursfunctie in de buurt van Ommen? Heb je affiniteit met jeugd, welzijn en recreatie? Ben je bevlogen en ondernemend? Lees dan vooral door want wellicht zijn we op zoek naar jou!

Bestuurslid gezocht

Omschrijving / Werkzaamheden

De Hopman Repelaer Stichting (HRS) stelt zich ten doel het aanbieden van recreatieve verblijfsmogelijkheden aan jongeren in achterstandssituaties binnen Nederland. Deze jongeren behoeven een 'steuntje in de rug'.

Wij bieden mogelijkheden aan op 'De Wolfskuil' te Ommen. Het bestaat uit vier groepsaccommodaties met een capaciteit van in totaal 107 bedden en twee groepskampeerterreinen, gelegen in 17 hectare bos. Het aantal overnachtingen bedraagt circa 14.500 per jaar. 'De Wolfskuil' heeft geen winstoogmerk. Naast verblijf streeft zij er naar een op de doelgroep toegesneden pakket van activiteiten en begeleiding aan te bieden.

Het bestuur van de Hopman Repelaer Stichting opereert op afstand. De dagelijkse leiding van De Wolfskuil is in handen van de algemeen manager die ook op De Wolfskuil woont. De Stichting heeft een traject achter de rug met betrekking tot heroriëntatie op haar missie en strategie. Kernbegrippen daarin zijn: maatschappelijk ondernemen, lokale en regionale samenwerking, toegevoegde waarde creëren.

Het bestuur van de Stichting bestaat uit vijf leden en kenmerkt zich door een ondernemende cultuur. In verband met het verstrijken van de termijn van een lid is het bestuur is op zoek naar kandidaten voor de bestuursfunctie met als aandachtsgebied vastgoed en bestemmingsplan.

Vaardigheden

Wij zoeken bestuursleden met het volgende profiel:

  • ondernemend zijn en beschikken over een breed netwerk;
  • ervaring hebben met sponsoring en fondswerving;
  • affiniteit hebben met het domein van jeugd(zorg), welzijn en recreatie
  • het als een uitdaging zien om samen met de manager op een zakelijke en professionele wijze invulling te geven aan de realisatie van onze maatschappelijke doelstelling;
  • over de grenzen van de eigen specialisatie kijken en als teamspeler binnen het bestuur opereren;
  • Kennis hebben van vastgoed en bestemmingsplannen is een pre.
  • affiniteit met de regio Ommen.

Overige informatie

De tijdsbesteding is - na een inwerkperiode - ongeveer 50 uur per jaar. Het bestuur komt minimaal eens per kwartaal bijeen in Ommen. Aan het lidmaatschap van het bestuur is een onkostenvergoeding verbonden.

Meer informatie over onze doelstelling: Buitengewoon avontuur
Sollicitaties kunnen naar de secretaris van het bestuur: karola.schroder@planet.nl

Nb. We zoeken ook een technische vrijwilliger

Deze vacature is ondertussen vervuld.