Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico

Wolfskuil 75 jaar

Het is dit jaar alweer 75 jaar gelden dat Jonkheer Ocker Relepaer de 'Hopman Repelaer Stichting' in het leven riep.

Hij wilde dat kinderen en jongeren die het moeilijker in het leven hadden steunen. Hij gunde hen een vakantie op zijn eigen landgoed in Ommen met vele hectare bos.

Na zijn dood in 1975 zette de Stichting zijn werk voort.
Tot op de dag van vandaag.

Direct boeken?
Willen is kunnen raam

Toen

Het begon allemaal met 'Willen is kunnen' (W.I.K) kampen vanuit de Padvinderij. Jongeren uit de grote stad, uit het Westen van Nederland, werden uitgenodigd om bij De wolfskuil op vakantie te komen.

Er werd goed voor hen gezorgd. Iemand vertelde ons ooit dat er altijd even werd gecheckt of je wel schone onderbroeken en sokken meehad, anders werd dat voor je gehaald.

Naast het gezellig samen zijn was natuurbeleving een belangrijk thema. Er werd veel buiten gespeeld. We vermoeden dat er -net als nu- veel hutten werden gebouwd door de kinderen.

In de Mowglihut kun je nog een glas in lood raam zien van W.I.K.

Vroeger en nu

Nu

Dit jaar is het een feestelijk jaar voor ons.

We zijn blij dat het de Stichting gelukt is om afgelopen jaren maatschappelijk organisatie te ondersteunen. Zij krijgen van ons korting op de huur. Hierdoor konden én kunnen zij met kwetsbare jongeren makkelijker bij ons vakantie vieren. Geweldig!

Hier willen we natuurlijk nog jaren mee doorgaan. Dat kan door dat ook commerciële groepen bij ons komen. Je kunt onze Stichting ook sponsoren.

Achter de schermen zijn we druk bezig heel iets leuks voor iedereen die bij ons komt overnachten. Begin april zal dit bekend worden gemaakt. Wil je op de hoogte blijven? Schrijf je dan hieronder in voor onze nieuwsbrief of hou ons sociale media in de gaten.

Heb jij nog verhalen over De Wolfskuil, van vroeger? Wij vinden het heel bijzonder als je deze met ons willen delen. Het is mooi om juist door persoonlijke verhalen de herinneringen levend te houden. Ook foto's zijn welkom.