Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico

Pubquiz organiseren

Vanavond zie je je vrienden weer! Niet live maar digitaal want jullie gaan samen een pub-quiz doen. Met onze tips gaat dit een ouderwets gezellige avond worden.

Leuke vragen voor pubquiz

De voorbereiding

Het allermakkelijkste wat je al eerste moet doen is samen een datum prikken. Met al die lege agenda's zal dat een eitje zijn.

Kies een platform waar jullie digitaal samen komen, denk aan Zoom - dan kun je ook teams maken - Google hangouts, Teams of houseparty. Check even of iedereen weet hoe hij/zij toegang krijgt tot dit platform. Loop het bijvoorbeeld van te voren even door met opa die ook mee wil doen.

Natuurlijk hoort bij een pub quiz ook een borrelplankje en een drankje. Je kunt vragen aan iedereen om zelf wat te regelen, maar het wordt een specialere avond als je een borrelpakketje naar iedereen opstuurt. Zeker als je bij elkaar in de buurt woont wil een horeca ondernemer dit vast voor je organiseren.

Van wie is dit het lievelingsliedje

De vragen

Je hebt even de tijd nodig om een eigen pubquiz te maken. Hierdoor krijg je wel een hele gave en persoonlijke quiz. Wat ons betreft de moeite van de tijd waard. Bedenk dat een normale pubquiz ongeveer 40 á 50 vragen heeft en anderhalf uur duurt. Het meest makkelijke zijn meerkeuze vragen met drie of vier antwoorden. Je kunt iedereen vragen zijn antwoorden naar je te mailen waardoor je na de quiz een officiële winnaar kan aanwijzen. Als verrassing kun je een prijs aan de winnaar geven die je opstuurt.

De vragen kunnen over van alles gaan zoals het nieuws, films, taal, muziek, natuur of sport vragen. Maak een leuke mix en wissel moeilijke met wat meer makkelijke vragen af. Het moet natuurlijk voor iedereen leuk zijn om mee te doen. Op internet kun je ook veel vragen vinden of neem een duik in je triviant doos.

Actie kan op ook bij pubquiz

Stel vragen over gebeurtenissen die jullie samen met elkaar hebben meegemaakt. Heerlijk anekdotes die je kunt delen. Over die keer dat ome Jan de weg kwijt raakte tijdens de kompastocht, of dat je vriendin Joke zo vroeg wakker werd dat ze pannenkoeken ging bakken. Verhalen die je graag met elkaar terug haalt. Misschien kun je er ook leuke foto's bij laten zien.

Zorg voor wat actie. Wie kan het snelste bijvoorbeeld een slaapzak laten zien of een foto van toen jullie bij De Wolfskuil waren?

Vraag van te voren aan iedereen een lievelingsliedje aan je te sturen. Maak er een spotify lijstje van en laat een liedje horen. Iedereen moet raden welke liedje ze horen en van wie dit het lievelingsliedje is. Meteen ook leuk om deze muziek vervolgens met elkaar te delen en uit te gaan breiden als jullie een volgende keer wel weer weg kunnen in een groepsaccommodatie.

Ook wat meer voorbereiding maar erg leuk om te doen: vraag iedereen een 'geheim' met je te delen. Iets wat de anderen in de groep waarschijnlijk niet weten over jou. Geen ernstige geheimen natuurlijk maar zo kom er bijvoorbeeld achter dat iemand ooit clown is geweest of vrijwilliger bij een blindeninstituut.

Geen zin om zelf vragen te bedenken? Er zijn ook verschillende kant en klare pub-quiz pakketten digitaal te koop.

Ontdek meer van elkaar

Tot slot

Natuurlijk is het veel leuker om tijdens een weekendje weg een pubquiz te doen. Niet voor niks naast de bonte avond een van de favoriete afsluitingsactiviteiten van groepen die bij ons komen. We hopen dat we jullie weer gauw kunnen verwelkomen in een van onze accommodaties. Toch zijn we er van overtuigd dat jullie een heel leuke avond gaan krijgen. Maak er samen een digitaal feestje van!

En vergeet vooral geen foto te maken van al je familie en vrienden op het beeldscherm. Want ook dat wordt ooit een foto waar je samen met plezier op terug kijkt. Heb je trouwens tijdens deze pubquiz anekdotes uitgewisseld die plaatsvonden op de Wolfskuil? Dan zouden we het heel leuk vinden als jullie deze met ons willen delen - net als de foto - maar we snappen het ook als jullie die geheim voor ons willen houden ;-).

Fijne avond!

Team De Wolfskuil