Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico

Een bezoekje waard

Er is heel veel te doen in Ommen. Als je bij ons komt krijg je een map met leuke foldertjes. Een paar leuke plekken waar je heen kan willen we jullie nog even extra onder de aandacht brengen. Wellicht zit er iets bij wat leuk is voor jullie groep. We zijn vast niet volledig, dus mocht je een tip hebben geef ons dit door.

Direct boeken?
Bezoekje waard in Ommen

Tinnenfiguren museum

De enige plek in Nederland waar je van allerlei tinnenfiguurtjes kunt bewonderen. Hoewel klein zijn de figuurtjes heel erg gedetailleerd. Voor zowel jong als oud de moeite van het bezoeken waard. De kinderen kunnen zelf een figuurtje schilderen, lopen een puzzeltocht door het museum en vaak staan met open mond te kijken bij het slagveld van Napoleon. In het hoogseizoen worden er ook demonstraties tingieten gedaan. Ook op afspraak. Tinnenfigurenmuseum (museumkaart geldig).

Vliegermuseum

Zoveel vliegers uit zoveel verschillende landen heb je nog nooit bij elkaar gezien! Vlakbij het station - dus heel vlak bij ons, stationsstraat 24 bij tankstation - kun je een kijkje nemen in dit fascinerende museum. Wil je leren hoe je een vlieger maakt en wil je meer horen over de geschiedenis van de vlieger? Dan raden we je aan contact op te nemen met Riks hij kan er heel bevlogen over vertellen en je vlieger zal hoog in de lucht prijken. Vliegermuseum

Een bezoekje waard

Historisch rijwielmuseum

Ben je in het centrum van Ommen, loop dan even binnen in dit rijwielmuseum (kerkplein 6). Van allerlei oude fietsen zal je er ontdekken. Ook fietsverzamelobjecten en historische kleding kun je er bewonderen. Dit museum wordt gerund door enthousiaste vrijwilligers.

Live muziek

Willen jullie graag naar live muziek luisteren? Kijk dan gauw op de site van het bostheater. Op een unieke buiten theater op de Besthmenerberg- vlakbij de uitkijktoren- kun je genieten van echt grote namen Bostheater. In het centrum van Ommen zijn er regelmatig live optredens in cafe De Herberg op het kerkplein. Ook kun je daar kijken naar sportwedstrijden (wil je met een grote groep gaan informeer dan eerst of dit kan).

Boer als gastheer

Een kijkje nemen bij de boer, proeven van verse producten, zelf kaas maken, een koeien aaien, spelen in het stro, een speurtocht doen dwars door het boerenerf. Het kan allemaal! Heel veel boeren zetten hun deuren open ook voor groepen (wel van te voren even bellen). Boer als gastheer

Meer informatie

Natuurlijk zijn we niet compleet met dit overzicht. Wil je meer informatie over de omgeving kijk dan eens op de site VechtdalOverijssel of lees de antwoorden op deze veel gestelde vragen:

Wat is er te doen in de omgeving?

Hoe ver ligt De Wolfskuil van Ommen?

Wat is er te doen op het terrein?

Dit willen we doen! Kom overnachten bij ons.

Als je bij ons komt overnachten, kunnen wij activiteiten voor je regelen.

Een buitengewoon avontuur. Kom je het ontdekken?