Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico

De juiste groepsaccommodatie

'We zoeken een 'super de luxe' groepsaccommodatie met tweepersoonsbedden. Ons budget is echter beperkt'. Net als bij vacatures zoeken mensen nogal eens een schaap met vijf poten. Hierdoor ontstaan soms tegenstrijdige wensen. Met hoe meer mensen je bent, des te moeilijker zal het zijn iedereen tevreden te stellen. Bedenk wat de gemene deler is. Wanneer gaat iedereen met een goed gevoel naar huis? wij geven in deze blog - zo objectieve mogelijke - tips voor een goede keuze.

Feest in de Jorishoeve

Wellicht herkennen jullie je in een van deze uitspraken*:
-als we maar gezellig bij elkaar zijn;
-lekker buiten zijn in een vertrouwde omgeving;
-de vrijheid zoeken van natuur en cultuur;
-na alle drukte genieten van luxe en exclusiviteit;
-actie, uitdaging, avontuur;
-cultuur, uitgaan en actief bezig zijn, het anders dan anders doen.

*De uitspraken komen uit 'Gastenboek verblijfsrecreatie' waarbij zeven leefstijlen worden beschreven

'Heerlijk de tijd hebben voor elkaar en niks hoeven!'

Linda
Juichen met schaakstukken in Jorishoeve

We merken dat de meeste groepen die heel gericht zoeken, van tevoren al het een en ander hebben besproken met elkaar.
Het budget
: wat willen jullie per persoon ongeveer uitgeven? Denk aan de overnachtingskosten, maar ook aan de activiteiten en de maaltijden.
De locatie
: kies je voor strand, bos, stad of platteland? Hoe ver wil je daarvoor reizen?
Slapen
: welk comfort wil de groep wat betreft het slapen? Is een stapelbed goed genoeg? Willen ze met meer personen op een zaaltje of toch liever in tweepersoonskamers?
Activiteiten: Ligt het accent op wat jullie gaan doen? Wil je een nieuwe en actieve ervaringen of moet het juist ontspannen en rustig zijn? Of hechten jullie vooral belang aan het samen zijn, de gezelligheid, en staat hierdoor de ontmoetingsruimte centraal? Wat heeft de voorkeur? Uiteraard heeft iedere keuze invloed op het budget.

Als de specifieke eisen voor de groepsaccommodatie bekend zijn, ga dan eerst zoeken naar de juiste locatie en bepaal vervolgens op basis van de beschikbaarheid de datum. Is de locatie echter minder belangrijk voor de groep, bepaal dan eerst samen een datum en ga op onderzoek uit naar wat er beschikbaar is. Begin dan wel op tijd: een jaar voor de desbetreffende datum is er nog voldoende keuze.

"Wij gaan elk jaar ergens ander heen waar we weer nieuwe activiteiten kunnen ontdekken'

Familie Bosch
De Wolfskuil de juiste locatie

Nog enkele tips:
-Boek zoveel mogelijk bij de eigenaar zelf zonder tussenpersoon. Hierdoor bespaar je extra kosten en de verhuurder hoeft geen commissie te betalen. Nog belangrijker is dat er dan ook minder ruis is in de communicatie: jullie kunnen gewoon met de eigenaar je wensen bespreken en de zaken regelen.
-Bekijk een virtuele tour, dat kan bij ons: rondleiding of ga een keer langs op de locatie. Je kunt dan beter beoordelen of de accommodatie aan je verwachtingen voldoet, je kunt de omgeving bekijken en bijvoorbeeld maaltijden of activiteiten afstemmen met de eigenaar.
-Let op de prijzen: Wat is in- en wat exclusief? Denk aan schoonmaak, energie, toeristenbelasting, lakens.
-Gaan jullie vaker met elkaar weg? Laat de organisatoren dan rouleren, waardoor telkens anderen in de groep op zoek gaan naar een locatie.
- Hebben jullie een accommodatie nodig die bepaalde aanpassingen heeft, zoals een minder valide toilet? Kijk dan eens bij de blauwe gids, allen met een NBAV keurmerk. In ons geval heeft De Jorishoeve dit keurmerk.
-Enkele leuke sites die de moeite waard zijn om te bezoeken: www.groepen-overijssel.nl ; www.jezoektietsleuks.nl ; www.stergroep.nl ; en uiteraard onze eigen site :-)


Meer tips? Hebben jullie goede tips ter voorbereiding? (leuke blogs!)

Wat zijn de mogelijkheden?

Enthousiast geworden?
Bekijk al de overnachtingsmogelijkheden bij De Wolfskuil.

Een optie nemen is ook mogelijk!