Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico

Gezocht: vrijwilligers voor het uitvoeren van natuuractiviteiten

Voor twee superleuke natuuractiviteiten zoeken we een of meer vrijwilligers die de activiteit op de Wolfskuil in Ommen willen uitvoeren. Je gaat uilenballen pluizen of een vleermuizentocht verzorgen.

We zijn op zoek naar mensen die het leuk vinden iets aan kinderen te leren zonder dat ze in de gaten hebben dat het een ‘les’ is. Verder heb je nodig: een beetje geduld, heel veel humor en interesse in het onderwerp. Uiteraard word je goed ingewerkt door een ervaren vrijwilliger.

Je werkt meestal met kinderen die met hun school een paar dagen ‘op kamp’ zijn in het bos. Hoe leuk om dan ook op deze manier kennis te maken met dieren in het bos. In de activiteiten zit een mooie afwisseling van ontdekken, leren en avontuur. Beide activiteiten duren ongeveer twee uur:

Vleermuizenexcursie

Vleermuizentocht

De excursie start met een korte uitleg over de vleermuis met uiteraard wat mooie indrukwekkende foto's. Zo leren je aan de groep dat de vleermuis het enige zoogdier is wat kan vliegen. En hoe het toch komt dat hij zo lang op de kop kan blijven hangen.

Zodra het schemerig is ga je met de groep op pad. Deze ultrasone geluiden van vleermuizen, hun radar, kunnen wij normaal gesproken niet horen omdat deze voor ons gehoor te hoog zijn. Door middel van een vleermuizen detector kan dat wel. Deze detectoren neem je mee het bos in. Als ‘gids’ leid je de groep langs een korte route door het bos. Het is superleuk om te zien hoe vleermuizen vliegen en nog leuker is het om te zien hoe enthousiast kinderen worden tijdens de wandeling in de schemering.

Uilenballen

Uilenbalen pluizen

Wat heeft de uil gegeten? Best vreemd om botjes van muizen in een uilenbal tegen te komen. Het programma begint met het vertellen van weetjes over de uil en uilenballen (dmv een presentatie). Hoewel sommige kinderen in eerste instantie een beetje huiverig met een uilenbal aan de slag gaan word de bal al snel een soort ‘schat’ waar je bijzondere vondsten uit haalt. Hoeveel schedeltjes zitten er in? Zit er misschien zelfs een schedeltje in van een vogeltje?

Interesse?

Leuk! Je wordt vrijwillger bij YMCA-jeugdwerk. Je ontvangt van hen voor elk gegeven workshop een vrijwilligersvergoeding van €35,00 en een reiskostenvergoeding van €0,19 per kilometer, of de kosten voor het OV worden vergoed.
Neem contact op met YMCA jeugdwerk, Janine Eerland, janine@ymca.nl of bel haar 038-4540221 of 06- 3621 1038