Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico

Hoe maak je een groepsfoto?

'Weet je nog toen we bij de Wolfskuil waren met de groep?' Samen herinneringen ophalen is leuker en gaat nog beter met mooie foto's. Een groepsfoto hoort daar natuurlijk bij. Maar hoe zet je een heleboel mensen tegelijk leuk op een foto? Met deze praktische tips gaat je dat zeker lukken.

Feest in de Jorishoeve

1. Kies het juiste moment. Stel op een vrolijk moment voor om een groepsfoto te maken, waardoor er de juiste energie is voor een gezellig portret.
2. Begin al foto's te maken op het moment dat de groep nog niet door heeft dat je dat doet. Net vóór en net na het 'echte' fotomoment kun je soms een spontaan 'perfect' moment vastleggen.
3. Vraag de groep om wat te doen, bijvoorbeeld zwaaien, juichen of zingen. Hierdoor wordt de foto minder statisch.
4. Elkaar bij de schouders pakken of op een andere manier aanraken maakt de foto gezelliger.
5. Maak de groep aan het lachen, dat kan natuurlijk door 'say: cheese' te zeggen maar ook door een grapje. Zorg er, met andere woorden, voor dat iedereen zich op zijn gemak voelt.
6. Ai, je tante was er wel maar is niet goed zichtbaar? We weten het allemaal wel dat kleinere mensen vooraan moeten staan, maar wees er toch alert op. Vooral omdat tante wellicht wat verlegen is en zich onbewust verstopt (daarom is tip 5 ook zo belangrijk).

7. Maak gebruik van de omgeving. Als je hoogteverschillen kunt creëren door de mensen ergens op te laten staan of zitten is dat aan te bevelen. Zo voorkom je saaie rechte lijnen. Bij ons maken groepen wel eens foto's op de klimtoren waardoor sommige op de grond staan en anderen hoog in de toren zitten. Probeer dus de hoofden op verschillende hoogtes te krijgen, en ook niet allemaal even dicht bij elkaar. Laat mensen zitten, staan, knielen, liggen. Of laat ze zelf wat bedenken. Dat maakt de foto een stuk levendiger.
8. Ga als fotograaf eens op de grond liggen of op een stoel of trapje staan -handig bij grote groepen- zodat het perspectief anders wordt. Denk maar aan de foto van de koning op het bordes, samen met het nieuwe kabinet; alleen dan niet zo stijf natuurlijk.
9. Zorg voor de juiste afstand. Als je wat dichterbij gaat staan, zie je ieders gezicht beter (van top tot teen is niet noodzakelijk).
10. Kies een locatie waardoor je later nog weet: 'Dat was dáár!'.
11. Eén foto? Natuurlijk niet! In het digitale tijdperk kun je je uitleven en maak je veel foto's. Later kies je de mooiste uit.
12. Het belangrijkste: heb plezier in het maken van de foto en doe het vooral. Later zijn jullie blij met de foto!

Juichen met schaakstukken in Jorishoeve

Heb je mede door deze tips een fantastisch groepsfoto gemaakt? Dan vinden wij het heel leuk als je die met ons wilt delen.

N.B. Wil je dat iedereen op de foto komt? Je mag ons ook altijd vragen om een foto te maken, vooral Astrid vindt dat leuk om te doen.


Meer tips? Hebben jullie goede tips ter voorbereiding? (leuke blogs!)

Wat zijn de mogelijkheden?

Enthousiast geworden?
Bekijk al de overnachtingsmogelijkheden bij De Wolfskuil.

Een optie nemen is ook mogelijk!