Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico

Chinese kwee

De Chinese kwee vertakt maar weinig en wordt ongeveer 2 tot 3 meter hoog. De heester heeft doornen en de bladeren zijn smal lang en een beetje rossig-rood van kleur. De bloemetjes zijn wit met een vleugje zachtroze erin. In het vroege voorjaar trekken ze enorm veel bijen en hommels aan!

Later, in het najaar, komen de grote, eivormige, geelgroene vruchten, die tot wel 15 cm groot kunnen worden. De rijpe vruchten die in oktober en november geoogst kunnen worden zijn heerlijk om een (zuur) sap of jam van te maken! Uit de hand zijn de kweeperen niet lekker! De Kwee verdraagt schaduw en kan ook op zwaardere gronden geplant worden.

De vruchten kunnen ook worden gebruikt voor de behandeling van reumatische pijnen, kramp in de kuitspieren, braken en diarree.

Chineese kwee

Kweepeermoes

Ingrediënten:

  • Gepureerde kweeperen
  • Sinaasappelsap
  • Suiker
  • Appeldiksap
  • Vanillesuiker
  • Kaneel

Kweepeermoes is een ideale begeleider bij vlees. Verder is dit gerecht perfect te bewaren wanneer je het heet in goed schoongemaakte potten doet. Doe er dan wel genoeg suiker bij in verband met de houdbaarheid of weck ze.

Bereiding:

Pureer de kweeperen in een keukenmachine of in een draaizeef. De laatste optie geeft het mooiste egale resultaat.

De rest van de ingrediënten pas je aan naar de hoeveelheid kweepeermoes die je hebt en naar eigen smaak.

Tip: gebruik zelfgemaakte vanillesuiker door 1 of meerdere vanillepeulen een paar weken in een pot suiker te doen. De suiker neemt de smaak van de vanille over.

De hoeveelheid suiker kun je aanzienlijk verminderen door meer appeldiksap toe te voegen.

De geur van gekookte kweeperen is heerlijk!

Serveertip:

Deze kweepeermoes is vooral bij vlees erg lekker.