Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico

Koreaanse pijnboom

Hoe je de Koreaanse Pijnboom (Pinus Koraiensis ‘Silveray’) herkent? Door zijn Pyramide vorm. Het is de nationale boom van Zuid-Korea.

Koreaanse pijnboom

Deze naaldboom is winterhard en heeft een beetje droge en zure bodem nodig. Herken je er iets van een den in? Daar is hij dan ook familie van. Aan de boom ontstaan een soort dennenappels, maar dan net anders van kleur (meer zwart). Tussen de houten scrubbel ontstaan kleine nootjes. Als je deze kraakt en het vlies weg haalt, komt de pijnboompit te voorschijn.

Waarom deze pijnboompitjes zo duur zijn? Omdat je vaak meer dan twintig jaar moet wachten voordat de boom zijn eerste vruchten geeft! We moeten dus geduld hebben.

Pesto

Natuurlijk is dit pitje heerlijk in een salade. Wist je dat je er ook pesto van kunt maken?

Rooster circa 30 gram pitjes. Als ze koel zijn doe je een geperst teentje knoflook, 50 gram kaas, 30 gram basilicum in de keukenmachine en maak er een papje van. Dan vier eetlepels olie toevoegen. Naar smaak kun je er peper bijvoegen. Lekker op een toastje of door de pasta.