Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico

Mirabel

Mirabellen, ook wel genoemd kroosjespruimen, komen van nature voor in Europa en Azië. De mirabellenboom kan 3 tot 6 m hoog worden. In een bloemknop zitten meestal twee bloemen.

De ronde vruchten zijn klein en meestal geel van kleur. Er zijn echter ook varianten met rode of donkerblauwe vruchten.

Mirabel

De lekkerste jam

Jam van mirabellen is snel gemaakt. Van ongeveer 1250 gram mirabellen hou je na het wassen, halveren en ontpitten nog ongeveer 1 kilo over. Doe de mirabellen in een pan en breng ze aan de kook, samen met ½ deciliter water, 750 gram geleisuiker, een pakje vanillesuiker en een scheut citroensap. Laat het geheel 4 minuten doorkoken en draai de “pap” daarna door de roerzeef, zodat de velletjes van de mirabellen achterblijven. De jam lijkt dun, maar stijft tijdens het afkoelen nog op.

Probeer ook eens Mirabellen met appels, dit is een heel lekkere combinatie.

Je kunt testen of de jam goed is door een beetje jam van een theelepeltje af te laten glijden. Als de laatste druppel een draad vormt is dat het teken dat de jam na het afkoelen stevig genoeg is.