Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico

Paw paw

Pawpaw (Asimina) is een geslacht uit de familie Annonaceae. De soorten staan ook wel bekend als indianenbanaan, winterharde banaan, prairiebanaan of custardappel. Het is een geslacht van negen soorten heesters of kleine bomen, allemaal met grote bladeren en eetbare vruchten. De planten groeien meest in de vruchtbare valleien. De struiken of heesters kunnen 2–12 m hoog worden. De stinkende bloemen groeien solitair of in trossen tot acht bloemen met een diameter van 4–6 cm. De bloemen worden bestoven door aasvliegen en kevers. Deze unieke fruitsoort geeft overheerlijke vruchten, welke smaken naar mango/banaan. Naast de tropische smaak, zijn de vruchten ook nog eens ontzettend gezond.

Paw paw

De naam, die ook wordt gespeld als paw paw, paw-paw of papaw is waarschijnlijk afkomstig van het Spaanse “papaya” (papaja), misschien door de oppervlakkige overeenkomst tussen de twee vruchten. Pawpaw maakt deel uit van de verder tropische familie Annonaceae. Het is het enige geslacht van deze plantenfamilie dat niet van nature voorkomt in de tropen en redelijk strenge vrieskou kan weerstaan.

De vrucht is een 5-16 bij 3–7 cm grote eetbare bes. De vruchten wegen 0,2-0,5 kg en bevatten veel zaden. De vrucht rijpt van groen naar geel of bruin. Het vruchtvlees smaakt naar banaan of mango, wat afhangt van het ras. Het vruchtvlees bevat meer eiwitten dan de meeste andere fruitsoorten.

Pawpaws kunnen tot twee dagen na rijping vers worden gegeten en ze kunnen bananen vervangen in een groot aantal recepten. Favoriet op het Ohio Pawpaw Festival, een eerbetoon aan de vrucht, is pawpaw lassi, pawpaw met een mengsel van yoghurt, honing, kaneel en een snufje zout.