Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico

Paw paw

Als deze Pawpaw (Asimina) in bloei staat ga je er niet uitgebreid bij staan kijken. De bloemen stinken namelijk! gelukkig is de vrucht die er door ontstaat heel erg lekker. Het schijnt te smaken naar mango/banaan. Een andere naam voor PawPaw is dan ook indianenbanaan, winterharde banaan of prairiebanaan.

Paw paw

De stinkende bloemen groeien solitair of in trossen tot acht bloemen. Deze worden bestoven door aasvliegen en kevers. Deze unieke fruitsoort geeft overheerlijke vruchten, welke smaken naar mango/banaan. Naast de tropische smaak, zijn de vruchten ook nog eens ontzettend gezond.

De naam, die ook wordt gespeld als paw paw, paw-paw of papaw is waarschijnlijk afkomstig van het Spaanse “papaya” (papaja), misschien door de oppervlakkige overeenkomst tussen de twee vruchten.

Bijzonder is dat deze Pawpaw voortkomt uit een tropische familie (Annonaceae) maar als enige niet van nature voorkomt in de tropen en redelijk strenge vrieskou kan weerstaan.

De vrucht is vrij groot (zie foto) en kan 0,2-0,5 kg wegen en bevatten veel zaden. De vrucht rijpt van groen naar geel of bruin. Het vruchtvlees smaakt naar banaan of mango, wat afhangt van het ras. Het vruchtvlees bevat meer eiwitten dan de meeste andere fruitsoorten.

Pawpaws kunnen tot twee dagen na rijping vers worden gegeten en ze kunnen bananen vervangen in een groot aantal recepten. Of probeer pawpaw eens met een yoghurt, honing, kaneel en een snufje zout.