Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico

Sassafras

Sassafras is een altijd groen blijvende, aromatische loofboom die maximaal 15 meter hoog kan worden.

Hij kan goed tegen zware regenval en vochtigheid. De boom levert sassafras-olie, het werd een tijd gezien als een wondermiddeltje. Hier zijn ze van terug gekomen omdat er safrol in de wortels en barst zit, dit niet gezond voor je. Alleen de bladeren kunnen gebruikt worden.

Het zijn bomen die hout leveren dat scherp ruikt. Het hout was vooral populair voor stokken in kippenstallen en voor bedsteden, omdat het ongedierte (luizen) zou verjagen. Het hout lijkt enigszins op kastanje hout.

Sassafras

Veelzijdig blad

De bladeren worden gebruikt voor file-poeder in bijvoorbeeld gumbo (stoofpot). De bladvorm van de Amerikaanse soort wordt ook als specerij gebruikt.

Sassafras bladeren en bloemen worden ook gebruikt in salades en om vetten op smaak te brengen of vlees te behandelen.
Het jonge blad is lekker in salades en het oudere blad kan als bindmiddel voor soepen worden gebruikt. Deze kunnen ook worden vermalen tot sassafras-meel.

Je zet ook een heerlijk geurige thee van het jonge blad en de bloemen.