Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico

Sechuan peperboom

De kiespijnboom, zo heet deze Sechuan peperboom ook wel. Amerikanen kauwen namelijk bij deze klacht op de besjes en dat schijnt te helpen. Je mag het bij ons komen uittesten als je de pech hebt last van kiespijn te hebben.

Sechuan peperboom

Deze boom is vrij zeldzaam en is een sterke heester uit Noord- tot Midden-China. Na 10 jaar is de slanke struik 2,5 meter. Na de groengele tot witte bloemen in juni ontstaan de rode rijpende vruchtjes. Deze zijn een pittige specerij, sterker en heter dan zwarte peper! De plant heeft stekels, die later op de bast doorgroeien tot decoratieve knobbels! Als je zou willen kun je er een soort bonsai van maken.

De planten zijn éénhuizig (2 geslachten op 1 plant) en zelf bestuivend. 1 plant is dus voldoende om peperkorrels te oogsten. Geef de planten een schaduwrijke, vochtige plaats, maar zorg wel dat het water goed weg kan.

Tafelpeper

De hele vruchtjes kunnen worden gekookt. Na het drogen (eventueel roosteren) en malen ontstaat een zeer sterke tafelpeper.