Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico

Steeneik

De zomereik is er al voldoende in Nederland. De steeneik komt van nature in zuidelijkere streken voor. Maar omdat het klimaat warmer wordt, kan deze mooie eik hier ook goed leven. Op de zomereik komen honderden insecten af, op deze eik slechts een paar.

Steeneik

Deze eik blijft het hele jaar groene bladeren houden. Circa 30 meter kan hij worden. Het schors is soms bijna zwart van deze boom. De bladeren zijn lang en soms wat eivormig. Ze zijn veel dikker dan de bladeren van de zomereik.

Aan het blad kun je zien of het een jonge of oude boom is. Hoe ouder de boom hoe gegolfde het blad wordt. In het begin is het blad gekarteld wat er voor zorgt dat het een minder lekker hapje is voor beestjes.

Hou je van de herfst en het rapen van kastanjes en eikels? Dan zal je de eikels van de steeneik prachtig vinden (zie foto).

Roosteren

Je kunt de eikels van deze boom roorsteren. Meer recepten met eikels vind ik op de site van de wilde school.