Thee Viburnum
Dit is een winterharde heester die uiteindelijk - na pakweg tien jaar- zo’n 2 meter hoog kan worden. De plant houdt van een wat vochtige bodem.
De Viburnum wordt niet alleen voor de sier, maar ook voor het eetbare blad en de eetbare bessen aangeplant. De bessen kunnen zowel rauw als gekookt gegeten worden. Het blad gebruik je voor thee.
Je hebt op zijn minst twee planten nodig, omdat het een kruisbestuiver is.
Viburnum-thee
Zet een lekker kopje thee van de bladeren van deze heester. Het schijnt het lichaam te reinigen, verkoudheid te verminderen en immuunsysteem te versterken.
Of het een lekkere thee is? Dat weten wij eerlijk gezegd nog niet, we weten niet hoe het smaakt. Gaan we zeker proberen.
Ingrediënten:
- Viburnumbessen - 1 eetlepel.
- Water - 250 ml.
Giet de bessen van Viburnum in de theepot, giet er kokend water over en laat het een uur staan.