Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico

Kinderboerderij Ommen

De kinderboerderij is de moeite van het bezoeken waard, deze kun je vinden op de Het Laar 2c in Ommen. Dit is dichtbij landgoed het Laar en op loopafstand van ons. Een aanrader!

Veel te zien en te doen

Heel veel dieren kun je er zien zoals, konijnen, cavia's, kippen, schapen, geitjes en een ezel. Daarnaast kun je herten zien, want het hertenkamp ligt naast de kinderboerderij. Er zijn ook bijenkasten die je kunt bekijken. Wie ziet de Koningin het eerste?

Heb je kleine kinderen mee die op ontdekkingstocht gaan, wees dan gerust, de kinderen kunnen alleen een rondje lopen via het looppad. Ze kunnen niet ongemerkt het terrein af (alleen via de hoofdingang).

Natuurlijk is er ook een speeltuintje met schommels, zandbak met waterpomp en nog veel meer. In de horeca kun je wat drinken en wat lekker halen. Zeker doen want hierdoor ondersteun je deze mooie boerderij die op vrijwilligers draait. Er is een pinapparaat aanwezig.

Elke dag vanaf 14.00 uur tot 17.00 uur en woensdagochtend geopend. Voor actuele informatie kijk even op de site van de kinderboerderij.

Bij de receptie kunnen jullie een route krijgen om er heen te wandelen. Met de auto ben je er in vijf minuten.

Kinderroutes

Wil je wat actiefs doen met de kinderen? Je kunt twee leuke kinderroutes lopen vanaf de kinderboerderij:

Kabouterroute
Voor de allerkleinste is het kabouterpad. Ze krijgen een puntmuts en een knapzak en gaan op weg. Alleen al de bordjes van de kabouter zoeken vinden de kleintjes leuk. Niks geen gezeul met kinderen die niet willen mee wandelen, ze zullen met enthousiasme naar het volgende kabouterpaaltje rennen.

Piratenpad
Iets oudere- of stoere kinderen bij je? Kies dan voor het piratenpad. Je krijgt een tas met allemaal piraten spulletjes die je mag houden. Onder andere een ooglapje maar meer verklappen we niet. Er zijn verschillende vragen die je moet beantwoorden tijdens de route. Leuk om te kinderen die net hebben leren lezen zelf te laten voorlezen aan elkaar.

Deze wandeling deed ik zelf met mijn dochter en een vriendinnetje van 8 jaar. Ze vonden het beide super leuk. Lees meer over onze ervaringen in de blog Kinderroutes

NB. Er zijn kosten aan deze routes verbonden. Natuurlijk kun je ook alleen opzoek gaan naar de paaltjes van de kabouters of piraten die in het bos tegenover de kinderboerderij te vinden zijn.

Meer tips over wandelen met kinderen? Lees dan deze blog

Workshops

Regelmatig organiseert de kinderboerderij workshops voor kinderen. Samen een vogelhuisje bouwen of pompoenen beschilderen. Bekijk hiervoor even de Facebook pagina van de kinderboerderij voor hun agenda. Natuurlijk kun je ook contact met hen opnemen of zij voor jullie groep iets willen organiseren.