Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico

Wandelen met kinderen

In deze blog geven we jullie een paar tips voor als er veel kinderen meelopen. Maar wees niet bang, ook de volwassenen zullen het naar hun zin hebben in onze mooie wandelgebieden. Heb jezelf nog een leuke tip laat ons dit weten.

Saharah

Routes
- Vanaf de Wolfskuil kun je naar de Besthmenerberg lopen en daar de uitkijktoren beklimmen (circa 5 kilometer heen en terug). Een mooi vergezicht is de beloning voor het traplopen. Een aanrader! We hebben bij de receptie een wandelroute, maar je kunt ook onze fotokompastocht lopen (zie verder bij 'Doen').
- Op bezoek in Ommen, dan hoort een wandeling op de Lemelerberg er eigenlijk gewoon bij! Er zijn veel uitgezette routes. Eén er van is een rolstoel- en kinderwagen-vriendelijk pad. Een mooie en korte route. Als je bij het standbeeld van de leeuw naar beneden gaat ontdek je 'In het hol van de leeuw', een heerlijke speeltuin. Alle speeltoestellen zijn gemaakt van hout dus, in eerste instantie valt de speeltuin niet op. Tip: neem schone kleren mee of doe je kinderen kleren aan waar ze lekker vies in kunnen worden.
- Ga naar de Sahara! Een grote zandverstuiving (te vinden aan een zijweg van de Beerzerweg). Een plek waar kinderen zich met een schep de hele dag vermaken. Er zijn leuke wandelroutes uitgezet als jullie er aan toe komen. Tip: neem een picknickmand mee.
- Loop het Wolvenspoor. Helaas start deze avontuurlijke route niet bij ons, maar bij Restaurant De Bootsman. Een route van 2,5 kilometer met opdrachten, waarbij je net als een wolf dwars door de bossen dwaalt. Meer informatie http://www.vechtdaloverijssel.... (N.B. Bekijk op die pagina ook het kleine kader aan de rechter kant voor leuke fietsroutes met kinderen.)
- Een mooi wandelgebied is de Steile Oever. Je loopt eerst met een trap naar beneden en dan wandel je dicht langs de Beneden Regge. Het pad slingert een beetje en gaat op en af. Leuk voor kinderen, maar minder geschikt voor kinderwagens.

Doen
- Zet van te voren een kleine speurtocht uit, met opdrachten en wellicht een prijs voor diegene die de tocht het beste heeft gedaan. Uitzetten kan met lintjes (niet vergeten weer weg te halen) of met foto's. Je kunt natuurlijk ook onze fotokompastocht naar de Besthemerberg te lopen.
- 'Zie je mij?' Ga samen wandelen en zoek de verschillende vogels, dieren en insecten op, die veel in het bos voorkomen. Bij de receptie kun je een opdracht halen met allerlei bosdieren.
- Neem een eierdoos mee waar gevonden schatten (een dennenappel, mos, een mooi blad) in bewaard kan worden.
- Er is een heel mooie Kinderboerderij bij landgoed Het Laer. Vanaf de Wolfskuil kunnen je er in ongeveer 20 minuten naar toe wandelen. Bij de receptie kun je een route ophalen. Tip: neem wat contant geld mee voor een kop koffie, ranja en voor voer voor de beesten. Let op: de kinderboerderij elke dag van 14.00-17.00 geopend.
- Ga op Reggesafari Een mooie tocht over de Regge met een fluisterboot en daarna terug wandelen met een gids die een en ander over de omgeving vertelt. Je komt o.m. langs kasteel Eerde. De wandeling duurt circa anderhalf uur en is alleen voor getrainde kinderbenen geschikt.
- Ga klootschieten! Een mooie combinatie van een spel spelen en stiekem ook een heel stuk wandelen. Wij verhuren dit spel en hebben een route uitgezet.
- Neem gezellig broodjes, drinken en wat lekkers mee om halverwege te picknicken met elkaar. Kinderen ervaren het als een klein feestje. Wellicht wandelen ze er ook wat sneller door.

Veel wandelplezier! Maak je mooie foto's, dan vinden we het leuk als je die met ons deelt.

Kinderen in het bos

Filmpje

Nog niet eens vier kilometer liepen wij in de vroege ochtend en wat voor verscheidenheid aan landschappen zagen we! Wij begonnen bij de Steile oever - 5 minuten rijden met de auto vanaf De Wolfskuil-, langs de Regge, voorbij de boerderijen van landgoed Eerde en toen naar de Besthemerven.

Niet voor niks gaan er natuurlijk zoveel mensen in het Vechtdal op vakantie, de natuur is zo divers dat het bijna niet uitmaakt waar je gaat wandelen: het is overal mooi!

Zoek en boek

Enthousiast geworden? Bekijk de overnachtingsmogelijkheden.