Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico

Wandelen met kinderen

In deze blog geven we jullie een paar tips voor als er veel kinderen meelopen. Maar wees niet bang, ook de volwassenen zullen het naar hun zin hebben in onze mooie wandelgebieden. Heb jezelf nog een leuke tip laat ons dit weten.

Wandelen Besthmenerberg

Bergen/heide

Vanaf de Wolfskuil kun je naar de Besthmenerberg lopen en daar de uitkijktoren beklimmen (circa 5 kilometer heen en terug). Een mooi vergezicht is de beloning voor het traplopen. Een aanrader! We hebben bij de receptie een wandelroute, maar je kunt ook onze fotokompastocht lopen. Je kunt na de uitkijktoren ook verder lopen naar de Besthmenerven (zie ook het filmpje onder aan deze pagina), een prachig meertje.

Op bezoek in Ommen, dan hoort een wandeling op de Lemelerberg er eigenlijk gewoon bij! Er zijn veel uitgezette routes. Eén er van is een rolstoel- en kinderwagen-vriendelijk pad. Een mooie en korte route. Als je bij het standbeeld van de leeuw naar beneden gaat ontdek je 'In het hol van de leeuw', een heerlijke natuurlijke speeltuin. Alle speeltoestellen zijn gemaakt van hout dus, in eerste instantie valt de speeltuin niet op.

Tip: neem schone kleren mee of doe je kinderen kleren aan waar ze lekker vies in kunnen worden.

Sahara

Zand

Je hoeft niet naar Noord-Afrika om naar de Sahara te gaan! Vanaf ons rij je namelijk met de auto in 7 minuten of met de fiets in 15 minuten naar de Ommense Sahara. Je vind de sahara aan de Erderveldweg. Je bent dan echt in een woestijnachtig landschap. De Sahara is een zandverstuiving van ruim 20 hectare. Een plek waar kinderen zich met een schep of een bal de hele dag vermaken. Er zijn leuke wandelroutes uitgezet als jullie er aan toe komen. Tip: neem een picknickmand met lekkers mee.

Bos

Loop het Wolvenspoor als je durft! Helaas start deze avontuurlijke route niet bij ons, maar bij Restaurant De Bootsman. Een route van 2,5 kilometer met opdrachten, waarbij je net als een wolf dwars door de bossen van het mooie Junner koeland gaat. In het gebied vind je rivierduintjes, gemengd bos met eiken en grasland. Je kunt er hazen, vossen, reeen en sporen van dassen vinden. Meer informatie Wolvenspoor.

Water

Een mooi wandelgebied is de Steile Oever. Je loopt eerst met een trap naar beneden en dan wandel je dicht langs de Beneden Regge. Het pad slingert een beetje en gaat op en af. Ga je vroeg in de ochtend dan kun je het geluk hebben een haas te zien of een kikker in de poel horen kwaken (zie hieronder een filmpje waar we in dit gebied begonnen). Leuk voor kinderen, maar minder geschikt voor kinderwagens.

Kinderen in het bos

Speuren

Ben je bang dat de kinderen het wandelen niet de hele tijd leuk vinden? Maak er dan een spelletje van!

Zet van te voren een kleine speurtocht uit, met opdrachten en wellicht een prijs voor diegene die de tocht het beste heeft gedaan. Uitzetten kan met lintjes (niet vergeten weer weg te halen) of met foto's. Je kunt natuurlijk ook onze fotokompastocht naar de Besthemerberg te lopen.

Of ga samen op zoek naar verschillende vogels, dieren en insecten, die veel in het bos voorkomen. Neem een eierdoos mee waar gevonden schatten (een dennenappel, mos, een mooi blad) in bewaard kan worden. Op internet - bijvoorbeeld op Pinterest- zijn verschillende natuurbingo kaarten te vinden: wie het eerst alle schatten heeft gevonden heeft gewonnen.

Neem gezellig broodjes, drinken en wat lekkers mee om halverwege te picknicken met elkaar. Kinderen ervaren het als een klein feestje. Wellicht wandelen ze er ook wat sneller door.

Actief wandelen

Wil je liever iets doen en ondertussen in de natuur zijn?

Ga dan op Reggesafari Een mooie tocht over de Regge met een fluisterboot en daarna terug wandelen met een gids die een en ander over de omgeving vertelt. Je komt o.m. langs kasteel Eerde. De wandeling duurt circa anderhalf uur en is alleen voor getrainde kinderbenen geschikt.

Er is een heel mooie Kinderboerderij bij landgoed Het Laer. Vanaf de Wolfskuil kunnen je er in ongeveer 20 minuten naar toe wandelen. Bij de receptie kun je een route ophalen hoe je er heen loopt. Je kunt vanaf de kinderboerderij een piraten of kabouter route volgen.

Tip: neem geld mee voor een kop koffie, ranja en voor voer voor de beesten. Let op: de kinderboerderij elke dag van 14.00-17.00 geopend.

Ga klootschieten! Een mooie combinatie van een spel spelen en stiekem ook een heel stuk wandelen. Wij verhuren dit spel en hebben een route uitgezet.

Filmpje

Nog niet eens vier kilometer liepen wij in de vroege ochtend en wat voor verscheidenheid aan landschappen zagen we! Wij begonnen bij de Steile oever - 5 minuten rijden met de auto vanaf De Wolfskuil-, langs de Regge, voorbij de boerderijen van landgoed Eerde en toen naar de Besthemerven.

Niet voor niks gaan er natuurlijk zoveel mensen in het Vechtdal op vakantie, de natuur is zo divers dat het bijna niet uitmaakt waar je gaat wandelen: het is overal mooi!

Wat zijn de mogelijkheden?

Enthousiast geworden?
Bekijk al de overnachtingsmogelijkheden bij De Wolfskuil.

Een optie nemen is ook mogelijk!