Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico

75-jarig jubileum: avonturenpad geopend

Burgemeester Vroomen heeft het eerste exemplaar van het nieuwe avonturenpad bij De Wolfskuil in ontvangst genomen. Dit gebeurde tijden de 75-jarige jubileumviering in het voedselbos van De Wolfskuil.


Direct boeken?
Burgermeester opent het avonturenpad

Ravotten

Burgemeester Vroomen benadrukte dat De Wolfskuil typisch bij Ommen hoort. Een mooie locatie in het bos waar verschillende groepen overnachten in de groepsaccommodaties of op het groepskampeerterrein. Maar ook een plek waar al 75 jaar juist kwetsbare jeugd vakantie komt vieren. En zoals de burgemeester hoopte ‘ook lekker kunnen ravotten’.

Samen het Wolfskuilbos verkennen

Willen is kunnen

In april 1948 riep jonkheer Ocker Repelaer van Molenaarsgraaf (1888-1975) de Hopman Repelaer Stichting tot leven. Kinderen uit het westen van het land die in armoede leefden, mochten op landgoed bij De Wolfskuil komen om aan te sterken. Toen nog vanuit de padvinderij met ‘Willen Is Kunnen’ groepen, later werd de doelgroep breder.

Midden in voedslebos start jubileum

Armoede

Tot op de dag van vandaag zet de Stichting zich in voor kwetsbare kinderen en jongeren. Maatschappelijke groepen die met hen naar de Wolfskuil komen, krijgen korting op de huur, waardoor een buitengewone vakantie mogelijk is. Deze ondersteuning is meer dan welkom voor deze groepen, juist omdat in deze tijd armoede helaas een actueel thema is.

Burgermeester krijgt eerste route uitgereikt

Samen naar buiten

De jonkheer vond het belangrijk om mee te geven om naar buiten te gaan en vooral samen te werken. Er is voor dit jubileumjaar dan ook gekozen om een speciaal avonturenpad te ontwikkelen door de bossen van De Wolfskuil. De ruim zestig genodigden hadden de primeur dit pad als eerste te mogen lopen.

Het ontwerp is gemaakt door Antonie Koenen, van het bedrijf 'Kantonie'.

Volg het pad van Hop

Hop de Wolf

De routekaart van ‘Hop de Wolf’ leidt door het bos en via QR-codes beluister je twaalf bij elkaar horende verhalen. Op speelse wijze kom je meer te weten over de geschiedenis van De Wolfskuil. Daarnaast zijn er twaalf spelletjes om samen te doen.

Het avonturenpad is tijdens kantooruren en op zaterdagochtend te koop bij de receptie.