Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico

Herfst in augustus

Afgelopen zomer was Stichting Empower - met jongeren met autisme of ADHD - bij ons op De Wolfskuil! Ze kampeerden op het veld De Beuk. Het was een week in augustus, maar het had net zo goed herfst kunnen zijn. De kinderen hadden niet zoveel geluk met het weer… Dat mocht de pret niet drukken, want verblijven op De Wolfskuil is altijd leuk, al zeggen we het zelf!

Stichting Empower wil de kwaliteit van leven voor mensen met ASS, ADHD, mensen die behoefte hebben aan een structuur verlenende omgeving en de mensen in hun omgeving bevorderen. Hierbij richten zij zich op zelfredzaamheid, zelfstandigheid en een gezonde levensstijl. Stichting Empower biedt begeleiding, sportgroepen, begeleid wonen en logeerplekken. Daarnaast heeft zij ook maatschappelijke projecten. Eén daarvan is zorgen voor een ‘geweldige vakantie’. Dat deed Stichting Empower afgelopen zomer dus bij ons op De Wolfskuil!

Veel van de jongeren die met Stichting Empower op De Wolfskuil komen gaan verder niet op vakantie. Dankzij Stichting Empower, hebben ze alsnog een leuke zomer. Uiteraard dragen wij ook ons steentje hierin bij, vanuit onze missie.

“Als school dan weer begint, zijn ze wel een week weggeweest. Hebben ze wel in een tent geslapen, wat misschien vooraf spannend is, maar het is wel weer een succesmoment.”

Robin Kwakkel

Op de groep hebben de jongeren een vaste structuur, per uur is er bepaald wat ze gaan doen. Bij De Wolfskuil besloten de begeleiders dit wat meer los te laten. De grote lijnen hielden ze wel, de jongeren moesten bijvoorbeeld wel taken doen en elke ochtend om een vaste tijd uit bed. Het dagprogramma moesten ze echter wat meer zelf indelen. Samen moesten ze beslissen wat ze gingen doen.

“Dat was gelijk een mooi leerpunt voor ze: leren om er samen uit te komen en wat je doet als het niet lukt.”

Robin Kwakkel

Gelukkig zijn de jongeren eruit gekomen en hebben ze samen hele leuke dingen kunnen doen. Zo gingen ze mountainbiken, klimmen in het klimbos, vissen, zwemmen en lasergamen. Ze hebben ook een dropping gedaan, dat was niet zo’n grote spannende uitdaging als gehoopt. Door het slechte weer konden de kinderen de sporen van de banden van de auto’s waarmee we ze hadden afgezet volgen.

Klimmen en mountainbiken
Jongeren van Stichting Empower mountainbiken en klimmen in het klimbos

Er werd dus veel ondernomen, maar wij hebben de kinderen ook veel bij ons op het terrein gezien.

“Op De Wolfskuil heb je gewoon mooi een hoop ruimte. Je kan eigenlijk gewoon alles doen wat je wil, je hebt nergens last van.”

Tom Kok
Jongeren bij het vuur in de regen
Jongeren bij het vuur in de regen


Wat de kinderen het leukst vonden was wel duidelijk. Vuur maken vonden ze helemaal fantastisch, er waren er een paar die gewoon in de regen een paar uur bij het vuur stonden. Sommige jongeren hadden nog nooit een vuurtje gemaakt, op De Wolfskuil ontdekten ze dat ze het hartstikke leuk vonden om te doen. Natuurlijk werden er ook pizza’s gebakken in onze pizzaoven. Daar kwamen mooie kunstwerken uit.

Pizza
Kunstwerk uit de pizzaoven

De jongeren van Stichting Empower hebben ondanks het herfstachtige weer een hartstikke leuke week gehad op De Wolfskuil en wij hebben genoten van de vrolijke kinderen op ons terrein. Na de week op De Wolfskuil gingen de kinderen blij naar huis toe en na de zomer vertelden ze op school met trots over hun vakantie.

Met dank aan Tom Kok en Robin Kwakkel van Stichting Empower.

Lotte Verheij en Anita Drijver 15 november 2023

Groepskamperen Ommen

Kamperen met een groep, huur je eigen veld! Bekijk hier de mogelijkheden