Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico

Koken voor groepen

Vaak genoeg horen we van de organisatoren dat het koken voor een groep een hele uitdaging is. Uiteraard kun je in de zomer kiezen voor een makkelijke barbecue of je vraagt in de winter een restaurant om een stamppotbuffet te brengen. In de groepsaccommodatie heeft u echter alles bij de hand, van grote pannen, koekenpannen, ovenschalen tot een reuze-stamper, om de uitdaging van het zelf koken aan te gaan. Na het lezen van deze column durft u het vast aan.

Pannekoekjes op tundragrill

Wellicht is er iemand in de groep die van koken houdt, dan is dat de aangewezen persoon om te vragen mee te helpen. Natuurlijk betekent dat niet dat hij/zij het dan helemaal alleen moet doen. Juist in kleine, verschillende, groepjes het voor-, hoofd- of nagerecht klaarmaken is gezellig. Als je een corveerooster maakt met ook tafel dekken, afwassen en afdrogen als taak, dan vult de kookgroep zich vanzelf.

Kies voor eten dat minder bewerkelijk is en dat veel mensen lekker vinden. Hou het liever eenvoudig. Dus liever pasta of rijst dan aardappelen die je nog eerst moet schillen. Ovengerechten zijn aan te raden, omdat je dan je handen vrij hebt om wat anders te bereiden. Bovendien kunnen jullie ze misschien thuis al klaarmaken.

We zien natuurlijk veel groepen die bij ons verblijven. Vaak horen we van hen dat er macaroni of nasi op het menu staat. Of chili con carne. Kies je voor het laatste, neem dan eens velderwten. Dat zijn jonge kapucijners, erg lekker van smaak. Ga er vanuit dat één blik peulvruchten genoeg is voor twee tot drie personen. Vergeet de mosterd en augurkjes niet en maak het niet te pittig.

Met pannenkoeken maak je bijna iedereen blij en je kunt het bakken met elkaar afwisselen. Bij ons kun je trouwens speciale koekenpannen huren, waarmee je de pannenkoeken op open vuur kunt bakken. Of bak kleine pannenkoeken via onze Tundragrill. Reken op twee à drie stuks per persoon. Denk verder ook aan maaltijden als soep- circa één liter is genoeg voor vier tot vijf personen - , lasagne, stamppot, curry en Mexicaanse schotels.

Hoeveel neem je mee? Voor de warme maaltijd kun je de volgende richtlijnen aanhouden:

Rijst

70 gram per persoon

Pasta

100-120 gram per persoon

Maaltijdsoep

0,25 liter gram per persoon

Vlees/vis

75-100 gram per persoon

Groenten

300/400 gram per persoon

aardappelen

250 gram per persoon

Culinair op locatie
Samen gezellig eten

Wil je meer suggesties over hoeveel je moet inkopen, lees dan ons artikel 'We gaan op reis met een groep en nemen mee'.

Nog een tip: Denk je er aan om iedereen van te voren te mailen met het verzoek eventuele dieetwensen door te geven. Dan kun je daar rekening mee houden of iemand kan zelf dieetproducten meenemen.

Blijft het koken voor een grote groep toch nog een te grote uitdaging? Je kunt bij heel veel verschillende maaltijden regelen. Je kunt ook gezellig een eigen pizza bakken of koken op open vuur met de Tundragrill.

We hebben alle maaltijdmogelijkheden die wij voor jullie kunnen regelen op een rijtje gezet:Eten

Lees ook onze ander blog over inkopen doen voor groepen:


Meer tips? Hebben jullie goede tips ter voorbereiding? (leuke blogs!)

Wat zijn de mogelijkheden?

Enthousiast geworden?
Bekijk al de overnachtingsmogelijkheden bij De Wolfskuil.

Een optie nemen is ook mogelijk!