Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico

Inkopen doen voor groepen

Leuk om met een grote groep weg te gaan! Hoewel? Het geeft ook stress, want wat moet je allemaal mee nemen? Welke boodschappen moeten gekocht worden voor de maaltijden? Opeens moet je niet voor een aantal mensen boodschappen doen maar voor 20 of 30 personen. Hoe doe je dat?


Voor de zekerheid

'Laat ik voor de zekerheid nog maar een extra zak chips nemen' en 'Och, is dat niet te weinig drinken?' Herkenbaar als je inkopen doet voor een verjaardagsfeestje. Het geldt zeker ook voor inkopen voor grote groepen. Omdat we het goed geregeld willen hebben en willen zorgen dat we niemand te kort doen, kopen we vaak te veel. Thuis staan de spullen die te veel waren, gewoon een tijdje in de kast. Als je op locatie bent, is het mee terug slepen van al die boodschappen soms een extra onhandige ballast.

Helaas merken wij dat groepen hierdoor besluiten spullen weg te gooien. In de vuilnisbak treffen wij vooral veel brood aan. Maar ook plakken kaas of vleeswaren in nog niet geopende verpakking, sausjes, drinken en fruit komen we tegen. Het is soms niet te geloven wat er in de vuilnis terecht komt. Wij vinden dat heel erg zonde. Daarom mag je bij ons -en naar wij verwachten ook bij andere groepsaccommodaties- levensmiddelen in dichte verpakking laten staan. Brood gaat naar een boerderij en een potje jam of de plakken kaas nemen de schoonmaaksters graag mee naar huis.

Samen eten in de Joris

Makkelijk schema

Toch zou het beter zijn als we weggooien kunnen voorkomen. Hoeveel hebben we eigenlijk nodig als we met een grote groep weggaan? We kwamen op internet een nuttig overzicht tegen over de basishoeveelheden die nodig zijn per leeftijd.

*Bron schema: Stichting Jeugdkampeerterrein Lunteren

Als je dit schema aanhoudt bij het inkopen doen, heb je een goede leidraad. Hou er rekening mee dat meisjes in het algemeen minder eten en jongens meer. Na de eerste dag weet je meestal wel of jullie met een groep goede eters of matige eters te maken hebben.

Heb je wel eens geteld hoeveel sneetjes in een brood zitten? Als je een regulier brood hebt, kun je er van uitgaan dat dat er ongeveer 24 sneetjes zijn. Met behulp van het bovenstaande schema kun je hierdoor uitrekenen hoeveel brood er nodig is.

Hoeveel inkopen

Nog enkele tips:

 • Neem voor 30 personen 5 potten jam, 5 hagelslag en 5 potten pindakaas mee. Leidraad: 1 pot is goed voor 1 brood.
 • Voor vier broden heeft je 1 boterkuipje van 500 gram nodig.
 • Per maaltijd rekent je op 1 plak kaas en 1 vleeswaar, de rest zoet.
 • Lekker bij het ontbijt: eitjes! En broodjes om af te bakken in de oven.
 • 1 literpak sap is genoeg voor 4 à 5 glazen drinken, afhankelijk van hoe groot de beker is. Meestal gaat in een mok een kwart liter drinken.
 • 1 liter melk per 4 personen, karnemelk wordt minder gedronken.
 • 1 liter yoghurt is goed voor 6 porties.
 • Er wordt meer gegeten als het programma actief en/of lang is. En er wordt minder gegeten en juist meer gedronken bij warm weer.
 • Op een kamp eten kinderen meestal meer dan thuis
 • Laat de boodschappen brengen door de supermarkt (vaak tot 20.00 uur open), zorg ervoor dat u een tijd afspreekt dat je zelf al in de groepsaccommodatie bent.
 • Je kunt bij ons broodjes voor 17.00 uur bestellen die de volgende bij jullie worden gebracht (alleen niet op zondag). Lekker van de bakker. Of ga helemaal voor gemak: onze cateraar bezorgt een ontbijt of lunch door onze cateraar bij je accommodatie of kampeerplek.

We hopen dat jullie door deze tips gerichter inkopen kunt doen. Aarzel niet om contact met ons op te nemen als jullie vragen hebben.

Bij ons

Als je verblijft De Wolfskuil bij dan is het handig te weten dat vaatwastabletten, vuilniszakken, toiletpapier, koffiefilters (geen koffie en thee) en schoonmaakmiddelen al aanwezig zijn. Als je toch liever wat minder zelf wilt regelen, huur dan een servicepakket en kies een van de makkelijke en lekkere maaltijden via ons. Of ga pizza bakken of koken op open vuur. Wil je zelf niet koken kies dan voor het lekkere Weekend maaltijdarrangement.

NB. Lees ook ons artikel:

Meer tips? Hebben jullie goede tips ter voorbereiding? (leuke blogs!)

Inkopen voor groepen

Zoek en boek

Enthousiast geworden? Bekijk de overnachtingsmogelijkheden.