Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico

Ommen: overal is het hier mooi (filmpje)

We kunnen wel zeggen dat het hier mooi is, maar nog beter kunnen we het je laten zien! In dit filmpje nemen we je mee naar de Lemelerberg, de Steile Oever, de Besthmenerberg en de Sahara. Wat is jouw favoriete plekje?

Lemelerberg

Het filmpje start op de Lemelerberg bij het standbeeld van De Leeuw. Je kunt hier heel veel verschillende (uitgezette) wandelingen maken. Er is een rolstoel pad die ook erg goed te lopen is met een kinderwagen of met kleine kinderen. Achter de leeuw, verscholen in het bos, ligt een speeltuin gemaakt van natuurlijk materiaal. Na afloop kun je een lekker kopje koffie drinken bij het theehuis 'De Lemelerberg' en in de zomer kun je tegenover er een ijsje halen.

Steile oever

De steile oever is de moeite van het bezoeken waard. Het is een stuwwal uit de laatste ijstijd die is uitgesleten door de rivier de Regge. Vanuit hier kun je lopen naar kasteel Eerde. Je komt dan ook langs een houten stafhuisje van Van Pallandt voor toentertijd de padvinderij. Ook kun je een stuk langs de Regge lopen, dan moet je voor het stafhuisje het pad naar rechts nemen. Als je tijdens de schemering komt kun je kikkers horen kwaken of een ree of haas zien wegspringen. De tiende etappe van het Pieterpad komt hier langs.

De Besthemerberg

Als je voor het eerst bij ons bent sturen we je eigenlijk altijd deze berg op. Je krijgt van ons een wandelroute mee om naar de uitkijktoren te lopen. Dit is een wandeling van 5 kilometer in totaal. Erg leuk om dus even te doen met de hele groep of een gedeelte daarvan. Ook kun je je kiezen om via onze kompastocht deze wandeling te maken, kijk daarvoor even naar Spellen voor binnen en buiten.

De Sahara

De Sahara is een schitterende plek waar iedereen zich goed vermaakt. Het is leuk om een bal of een schepje & emmertje mee te nemen. Natuurlijk is het ook een heerlijke plek voor een picknick. Vanuit de Sahara kun je ook wandelingen maken. Zo kun je een mooie route lopen langs vennetjes.

Er is een wandel en fiets netwerk in het Vechtdal. Je kunt hierdoor heel makkelijk zelf je route uitstippelen.

Meer weten?
Wandelen of Fietsen

Natuurlijk geven we je bij aankomst ook graag tips over leuke routes.

Lees onze blog met onze favoriete fietsroutes

Netty, Marcel en Astrid verklappen in deze blog waar ze zelf graag fietsen.