Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico

Onvergetelijke kampvuuravonden

Hebben we niet allemaal nog herinneringen aan avonden, dat je samen met anderen bij het kampvuur zat? Dicht bij elkaar voor de warmte en gezelligheid. De gloed van het vuur zichtbaar op het gezicht van degenen naast je. De warmte van het vuur, en de rug die koud bleef, maar dat hinderde niet. Af en toe opkijkend naar de donkere lucht met hier en dag een fonkelende ster. En dan eerst aarzelend, later harder liedjes zingen met elkaar. Als je geluk had, was er iemand met een gitaar. De een na de ander wist liedjes te verzinnen die we allemaal mee konden zingen. Weet je die avonden nog? Fantastische herinneringen toch!

Kampvuur maken

Genoeg redenen om samen met de groep waar je mee op pad gaat, ook zo'n kampvuur avond te organiseren! Zijn er veel kinderen in het gezelschap dan koop je natuurlijk ook chocolademelk en marshmallows die je smelt boven het vuur, aan een stok gevonden in het bos. (Kant-en-klaar) broodjesdeeg dat je om een stok draait om lekker te bakken. En dan als het gaar is, lekker vullen met jam.

Welke liedjes zing je samen? Uiteraard zijn dit de liedjes met een sterk refrein of met een eenvoudige tekst, want je wil iedereen mee krijgen. Begin met eenvoudige liedjes, waardoor er meer mensen mee durven te doen.

Er is een liedbundel te koop 'Toen wij uit Rotterdam vertrokken' met maar liefste 400 liedjes uit de twintigste eeuw. Maar als je een beetje speurt op internet kom je ook veel inspiratie tegen. Tip: print een paar teksten uit zodat je deze kunt uitdelen rond het kampvuur.

Onze suggesties voor leuke opstarters (pas op, ze blijven in je hoofd zitten ;-))

- 'Appel liep langs de spoorwegbaan, Daar kwam toen een treintje aan, Appeltje keek niet uit, Tuut, tuut tuut, appelmoes.' En dan variëren met eitje, pinda of erwtje. Grappig en eenvoudig, een klassieker.
- 'Ik heb een tante uit Marokko en die komt, hiep hoi.'
- 'Advocaatje ging op reis.'
- 'Van voor naar achteren, van links naar rechts' (word je meteen ook weer warm).
- 'What shall we do with the drunken sailor?'
- 'If you're happy and you know it, clap your hands.'

Denk je aan een kampvuur avond, dan denk je meteen ook aan een gitaar. Enkele leuke nummers onder begeleiding van dit instrument zijn onder meer:
- Hotel California -The Eagles
- Four Non Blondes- What's up?!
- Trigger Finger - I Follow Rivers
- Bob Dylan - Eric Clapton - Guns 'n' Roses : Knocking on Heavens Door
- Rolling stones - Paint it black
- Liedjes van Marco Borsato

(bron oa. Gitaarles.nl)

Samen om het kampvuur
Om nooit te vergeten kampvuuravonden

Behalve liedjes werken spannende verhalen, raadsels of spelletjes goed tijdens zo'n gezellige avond. Houd je echt van spannende raadsels en is de groep daar fanatiek in? Bekijk dan eens de Black Stories spellen. Een van jullie leest het raadsel voor, dat vaak te maken heeft met een vreemde dood, en de anderen mogen vragen stellen, waar alleen 'ja' of 'nee' op geantwoord kan worden. Echte hersenkrakers die je bij blijven, maar alleen geschikt voor iedereen boven de twaalf jaar.

Een leuk kampvuur spel is 'Weerwolven van Wakkerdam' wat je speelt met 8-18 spelers. In het spel ben je of een weerwolf of een burger die de weerwolven willen ontmaskeren. Een spannend spel voor zowel volwassenen als kinderen.

We wensen jullie heel veel plezier met een fantastische kampvuur avond. Waarbij uiteindelijk één voor één iedereen gaat slapen, met mooie liedjes in het hoofd en herinneringen voor altijd.

Vertellen jullie ons hoe het was?

Bij ons kun je uiteraard als je ons groepskampeerterrein gebruikt een kampvuur maken, met onze vuurschalen. Wist je dat dit ook kan als je in een van onze groepsaccommodaties verblijft? Laat die gezellige kampvuur avonden maar komen!


Meer tips?

Warm blijven tijdens kamperen
Hebben jullie goede tips ter voorbereiding? (leuke blogs!)

Wat zijn de mogelijkheden?

Enthousiast geworden?
Bekijk al de overnachtingsmogelijkheden bij De Wolfskuil.

Een optie nemen is ook mogelijk!