Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico

Warm blijven tijdens kamperen

Vanaf het Paasweekend tot oktober kun je bij ons komen groepskamperen! Zeker in het voor- en najaar kan het soms nog best fris zijn in de vroege en late uren, daarom hebben wij een aantal tips om warm te blijven voor je op een rijtje gezet.

Knapperend vuurtje

Na een lange dag bij het kampvuur zitten om gezellig te kletsen en daarna ook nog eens warm je bedje in kruipen, perfect toch? Een eenvoudige maar zeer gezellige oplossing!

Zorg er wel voor dat je je rug ook warm houdt, je zit immers niet met je rug naar het vuur. Dit kan je doen door wat extra fleecedekens mee te nemen (verder op in deze blog geven we nog kledingtips).

Als je bij ons overnacht raden we je echt aan te kiezen om een mooi vuurtje te maken in de vuurschaal. Je kan ook gebruik maken van een terraskachel.

Als jullie zijn uitgekletst, moeten er natuurlijk ook echte kampvuurliedjes gezongen worden! Neemt iemand de gitaar mee? Wij hebben voor jullie in een blog leuke tips voor een super gezellig kampvuuravond op een rijtje gezet, met natuurlijk suggesties voor liedjes.

Gecomp doc 425 KB Obs Goudvink bij kampvuur

Tundragrill

Lekker koken op open vuur: een activiteit, een maaltijd en een warm vuurtje in één! In de zomer is het natuurlijk leuk om te barbecueën, maar is het net wat kouder dan is koken op openvuur, bijvoorbeeld op onze Tundragrill, misschien wel wat geschikter! Niet iedereen kent deze uit Scandinavië afkomstige grill. Je kookt op een open vuur. Pannen kun je met een draaischijf op het vuur zetten, waardoor je echt heel veel verschillende maaltijden kunt koken. Blijf ondertussen lekker warm door het vuurtje en kook iets lekkers in de bijpassende pannen.

Een andere favoriet van de meeste kampeergroepen? Onze pannenkoekenpan! Deze kun je zowel boven de Tundragrill houden als boven onze vuurschaal. Als de pannenkoeken op zijn, kunnen er natuurlijk ook nog marshmallows geroosterd worden.

Je moet natuurlijk ook wat drinken bij het eten. Kies dan voor een warme drank, als je jezelf warm wilt houden of maken. Vermijdt alcoholische dranken. Alcohol verwijdt je bloedvaten, dat zorgt voor een warm gevoel, maar je lichaamstemperatuur daalt juist. Dus, wil je 's nachts ook lekker warm zijn, drink dan gewoon een kop thee of warme melk!

Tundragrill met vuur

Tijd voor actie!

Het is natuurlijk verleidelijk om na het eten lekker de hele avond bij het kampvuur te zitten, maar het is belangrijk om ook goed te bewegen. Door het bewegen wordt je lichaamstemperatuur namelijk hoger. Het kampvuur hoeft dan niet je lichaam op te warmen, maar wel warm te houden.

Ga een actief spelletje doen, maak een wandeling, ga op vleermuizenexpeditie of doe een spooktocht in het bos - tot 23:00 mag je het bos in, daarna moet je op het kampeerveld zijn- de rillingen lopen dan niet van de kou over je lijf.

Tip van ons is om de zeskamp begin van de avond te gaan spelen. Zorg er wel voor dat je niet te fanatiek bent, want als je te veel zweet, koelt je lichaam af, maar wel winnen hé! Daarna kun je van je overwinning genieten bij het kampvuur.

IMG 7075

Warm in je bed

Als je met een volle maag, na voldoende beweging én een gezellige avond bij het kampvuur je slaapzak in kruipt, zorg dan dat je niet té veel kleding draagt. Eén laagje is meer dan genoeg! Op het begin zal dat even koud zijn, maar trek niet een warme trui aan. Doe wel je muts op dit houdt je warm.

Wij hebben een goud tip waardoor je slaapzak warmer zal aanvoelen als je er in kruipt: stop overdag je pyjama in je slaapzak en rol deze dan vervolgens op. Pas als je gaat slapen rol je deze weer open, je zult zien dat het aangenaam aanvoelt. Je kunt vervolgens ook wat kleding in je slaapzak doen terwijl je er zelf in slaapt. Doordat de kleding ruimte in je slaapzak inneemt blijft deze warmer.

Neem ook een matje mee in plaats van een luchtbed, je zult merken dat dit warmer is.

Je blijft het warmst in een dichte tent, als je een slaapcabine hebt sluit deze dan ook. Ga niet tegen het tentdoek aan liggen en houdt vochtige spullen buiten je slaapcabine.

Bij ons op kampeerveld De Beuk lig je samen in een tipi-tent, dat helpt ook om warm te worden. Met jullie lichaamstemperatuur warmen jullie samen de tent op! Een leuk voordeel van groepskamperen :-)!

Samen actief zijn in het Wolfskuilbos

Kleed je er op

Als je je slaapzak uitgaat kleed je je dan lekker warm! Het is slim om minimaal drie laagjes te dragen. Bestaande uit thermo-kleding - het liefst met wol erin-, een warme trui en en een lekkere warme water- en winddichte jas.

Doe goede sokken en schoenen aan zodat je je voeten warm houdt (klompen zijn ook heel erg lekker warm, wist je dat?).

Neem ook een slaapmasker mee. Je wordt namelijk een tent eerder wakker door dat de zon op komt. Dán kan je last gaan krijgen van de kou. Met een slaapmasker slaap je hopelijk langer door (tot dat de vogels je wekken).

Zet tot slot een mutjes op, je merkt het vaak het eerste aan je voeten maar de warmte verlies je het meeste via je hoofd. Test het zelf uit hoeveel dit scheelt.

Bankje

Groepskamperen op De Wolfskuil

Laat de mindere warme temperaturen je niet afschrikken, het is heel gezellig om bij ons te kamperen met een groep en met deze tips wordt het vast nog beter!

Wist je dat je bij ons een groepsveld voor jullie zelf krijgen? Met een mooie tipi-tent, waar ruimte is voor het doen van spelletjes en het eten van maatlijden. Daarnaast hebben wij ook nog een kooktent, waar je een koelkast, servieskast en kookkast vindt.

Wat zijn de mogelijkheden?

Enthousiast geworden?
Bekijk al de overnachtingsmogelijkheden bij De Wolfskuil.

Een optie nemen is ook mogelijk!