Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico

Onze favoriete fietsroutes door het Vechtdal

Op de fiets kan boswachter Nico Arkes van Staatsbosbeheer je in een middag alle soorten landschap laten zien die er in Nederland te vinden zijn. Alleen de zee, die is in het Vechtdal niet te vinden. De rest wel. Kortom: ons gebied is heel erg veelzijdig!

Iets waar de boswachter maar ook wij trots op zijn. We hebben 2 rivieren - de Vecht en de Regge -, bos, heide, zandverstuivingen, etc. Kiezen welke richting je op gaat fietsen hoeft niet zo moeilijk te zijn: je vindt overal mooie natuur om je heen ;-). Toch willen we je wel verklappen welke fietsroutes we zelf graag fietsen, wellicht krijg je zin om juist ook dat pad te nemen.

Tip van Marcel, beklim de Archemer- en Lemelerberg met de mountainbike

Marcel houdt wel van fysieke uitdagingen en tipt dan ook een mooie mountainbiken route die is uitgestippeld over de Archemer- en Lemelerberg. Een tocht met echte hoogte verschillen en stukken waarbij het flink stijgt en daalt en hoge snelheden kunnen worden bereikt. Zowel fysiek als technisch een uitdaging. Want wanneer ga je schakelen en wanneer ga je van je zadel af?

Deze tocht is alleen geschikt voor mountainbikes. Je fiets naar het Giethemer kerkbruggetje**, na de brug ga je meteen links langs de rivier de Regge tot aan de Nieuwe Brug, hier naar rechts en daarna de eerste weg rechts (Dalmsholterweg) dan de eerste weg links het fietspad op ( Oude Raalteweg). Op de oude Raalterweg ter hoogte P22 pak je de mountainbike route op bij de schuilhut. De route herken je aan houten palen met een zwarte kop en daarop het in het zwart het internationale MTB-teken (driehoek met 2 rondjes). Bij de receptie is de route te verkrijgen.

Afstand: 13,3 kilometers, hoogtemeters 188 meter. Onderschat deze tocht niet, draag een helm, alleen doen als je van sportieve uitdagingen houdt.

Fietsen bij Blokhut
Kerkbrug

Tip van Netty ontdek de natuur tussen Lemele en Hellendoorn

Fietsen doet Netty graag. Een fietstocht richting Hellendoorn die je vervolgens richting Lemele en de Lemelerberg voert kan ze van harte aanbevelen. Je ziet stuifzandgebieden, heide en bos. Ook fiets je een stuk over de Hellendoornseberg.

Ga je deze tocht vanuit De Wolfskuil maken dan fiets je eerst naar het Giethemer kerkbruggetje**, je blijft het fietspad volgen en komt dan vanzelf bij knooppunt 73 uit. Vervolgens fiets je naar punt 74. Vanaf dit punt kunt je de route volgen die je kunt vinden op de site van route.nl fietsroute 133181, 35,96 km + 3,6 km om naar begin punt te fietsen). Op deze site staat nog een fietsroute vanuit onze locatie (fietsroute 334651, Sallandse natuur 40,53 km).

** Het Giethemer kerkbruggetje (zie foto) is heel dichtbij. Vanaf de receptie loop je naar de weg, je gaat naar links, je volgt het zandpad die naar rechts buigt. Vervolgens kruist een fietspad je. Je neemt het fietspad naar rechts. Even later zie je het witte bruggetje al verschijnen.

Tip van Astrid, Rondje Varsen, Vilsteren met fietspontje

Het fietspad richting Varsen is lekker kronkelig, afwisselend door veelal open veld en je fiets aangenaam over het goede fietspad. Op verschillende plekken zijn leuke rust momenten mogelijk. De uitkijktoren en fietspontje maken deze route tot haar favoriet.

Rij naar het centrum van Ommen. Bij de brug zie je de is de eerste overzichtskaart. Vanaf daar, knooppunt 42, volg je de volgende nummers: 65 richting Varsen, je komt langs Schuttert waar o.a. lekkere vechtdal eieren te koop zijn in een eierautomaat, dan naar punt 61, Ga in de zomer bij knooppunt 61 even een halve kilometer naar rechts, daar is Tuinderij Van Der Kolk, kun je heerlijk verse aardbeien, bosbessen, bramen of asperges kopen. Heerlijk. Vervolgens naar punt 60, lekker een kopje koffie drinken bij Mooi rivier. Vervolgens een keuzemoment:

Korte route: Terug naar 61 fietsen, richting 63, over de sluizen en de vistrap richting Vilsteren, daar kun je eventueel lunchen bij restaurant De Klomp. Vervolgens terug naar Ommen via nummer 48, 42 je bent weer bij het centrum aan de zuid kant van de rivier (De Wolfskuil kant).

Fiets route 1
Pontje

Langere route (mogelijk van april-tot oktober): Na het kopje koffie bij Mooi rivier rijd je verder naar knooppunt 69, vervolgens knooppunt 8 waar je de mooie uitkijktoren kunt beklimmen. Zeker doen want het uitzicht over de Vecht is schitterend. Maken jullie een foto voor ons :-)? De reis gaat verder naar punt 90, richting 85, dit punt bereik je uitsluitend door het fietspontje te gebruiken die jullie zelf mogen bedienen (in de winter is deze pont er niet). Een belevenis. Dan ga je via knooppunt 63 richting kronkelend naar het pittoreske Vilsteren. Daarna naar Ommen via nummers 48 en 42. Je bent weer in Ommen.

Afstand: korte route vanaf het centrum 16,8 lange route 26,2 desgewenst makkelijk uit te breiden via de knooppunten. Het Vechtdal heeft namelijk een knooppunten fietsroute. Erg makkelijk: op verschillende plekken zijn overzichtskaarten en borden met nummers. Je bepaalt zelf je route en fiets op nummer. Er zijn honderden gemarkeerde fietspaden. Heel eenvoudig kun je de route ter plekke korter of langer maken. Bij ons kun je een knooppuntenkaart kopen.

Digitaal kun je een route's plannen via de routeplanner. Bovenstaande route hebben wij via deze site voor je gemaakt en kun je downloaden dan heb je een pdf met de knooppunten.

NB. Je kunt zelf fietsen/mountainbikes mee nemen maar ook via ons huren. Deze moet je van tevoren bij ons bestellen. Ook zijn er verschillende routekaarten bij ons te verkrijgen.

Zoals we al aangaven, de fiets mogelijkheden zijn eindeloos bij ons. Wie weet ga je een van onze fietstochten maken of ontdek je andere paden. Altijd leuk als je ons tipt met andere mooie routes.

Veel fietsplezier!


Meer tips? Hebben jullie goede tips ter voorbereiding? (leuke blogs!)

Dit willen we doen! Kom overnachten bij ons.

Als je bij ons komt overnachten, kunnen wij activiteiten voor je regelen.

Een buitengewoon avontuur. Kom je het ontdekken?