Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico

Vakantie voor mensen met een verstandelijke beperking

Ben je als begeleider van een groep mensen met een verstandelijke beperking op zoek naar een prikkelarme locatie om te overnachten? Dan ben je bij De Wolfskuil in Ommen op het goede adres! Al vele groepen - ook met kinderen en jongeren- komen al jaren met plezier bij ons.

Direct boeken?
Juichen met schaakstukken in Jorishoeve

'Ik wil hier niet meer weg!' dat horen we heel vaak. Zo mooi is het om gewoon samen met anderen te zijn. Lekker samen een kopje koffie drinken op het eigen terras, genieten van het bos om je heen; vogeltjes horen en een konijntje of haas zien weg huppen. Een potje sjoelen of met spanning uitkijken naar een bingoavond, een taart met de begeleider bakken of wellicht een pizza in onze steenoven, een kaartje sturen naar huis dat je geniet van je vakantie. Eigenlijk hoef je dan ook niet meer dan dat. Behalve... wellicht nog een paar dagen langer blijven!

Natuurlijk kun je op het terrein blijven met ongeveer zestien hectare bos. Maar je kunt ook van alles ondernemen; ga naar de weekmarkt op dinsdag, maak een rondvaart over de vecht, bezoek de klompenmaker die enthousiast vertelt over zijn ambacht of ga op koesafari bij Simone, ze neemt jullie dan met een trekker met huifkar mee naar haar koeien en vertelt hier met veel humor over. Ook kunnen we het aanraden om Pottenbakker Harrie uit te nodigen om te vertellen over het maken van potten en zelf natuurlijk ook even proberen. Er is veel te doen in de omgeving van Ommen. Uiteraard denken we graag mee over het samenstellen van een leuk programma met passende activiteiten en eventuele maaltijden.

Adios bij Hoeve

Bos als achtertuin

We hebben meerdere zelfstandige groepsaccommodaties in het bos bij Ommen. Een rustige prikkelarme omgeving - er is weinig verkeer-met veel natuur en ruimte om je heen. Er zijn veel organisaties die bij ons een vakantie organiseren voor kinderen, jongeren of volwassen die een verstandelijke beperking hebben. Denk aan bijvoorbeeld aan Adios of Dit Koningskind. Ook woongroepen kiezen er vaak voor om naar ons toe te komen.

Meestal wordt er dan gekozen voor De Jorishoeve (28 personen). Er zijn namelijk tweepersoonskamers wat voor structuur en rust zorgt. Beneden is het drempelvrij en er zijn 2 slaapkamers die geschikt zijn voor minder validen, met een aangepaste badkamer. Er kan in deze kamers een hoog-laag bed geplaatst worden. Boven zijn de andere kamers met een gezamenlijke badkamer. Indien gewenst kan gebruik gemaakt worden van een meldsysteem zodra iemand de slaapkamer verlaat. De prijs is inclusief schoonmaak, energie, lakens en Wifi.

Kleinere groep? Dan kan De Joris (12 personen) en De Hoeve (16 personen) ook apart worden gehuurd. Er is dan 1 aangepaste slaapkamer.

Wil je alle mogelijkheden zien die we te bieden hebben? Bekijk dan het overzicht.

Al onze overnachtingsmogelijkheden

Maatschappelijke korting

Naast dat we goed verzorgde ruime groepsaccommodaties in een prachtige omgeving hebben, is er nóg een mooie reden om te kiezen voor onze locatie.
We zijn namelijk al meer dan 70 jaar een stichting die met name kinderen en jongeren die een steuntje in de rug kunnen gebruiken helpen.

Maatschappelijke organisaties die met hen bij ons op vakantie komen krijgen korting op de huur. Groepen met volwassen met een verstandelijke beperking geven we ook korting.

Ben je dus voor je organisatie op zoek naar een geschikte locatie voor een fijne prikkelvrije vakantie voor deze doelgroep? Neem dan contact met ons op. We vinden het ook heel prettig om persoonlijk kennis met jullie te maken en een en ander te laten zien tijdens een rondleiding.

Overnachtingsmogelijkheden voor maatschappelijk recreëren

Enthousiast geworden? Kijk gauw naar de mogelijkheden en boek digitaal deze mooie locatie! Optie ook mogelijk.