Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico

Japanse walnoot

Wist je dat naast de gewone walnoot er een Japanse walnoot (Juglans ailantifolia) bestaat? Drie keer raden waar deze boom vandaan komt.

Japanse walnoot

Vanuit de verte lijkt deze boom een heel klein beetje op een soort wilde dennenboom. Hij kan wel 30 meter hoog worden. En heeft een lichtgrijze schors. De bladeren worden geel in de herfst en hebben een beetje een waaier vorm. Hij ziet er echt anders uit dan de 'gewone' walnotenboom, die namelijk veel breder kan worden. Na meer dan veertig jaar groeien heb je fantastisch hout, mocht je de boom willen of moeten kappen.

De boom produceert eigenlijk zaden, maar in de volksmond spreken we van noten. We hebben zelf nog nooit een Japanse walnoot mogen proeven, maar hij schijnt vol van smaak te zijn.

Walnotencake

Een heerlijke cake met noten is altijd goed (pas op wel checken of iemand geen notenallergie heeft). Lekker bij de koffie of zomaar tussendoor.

250 gram meel
5 eieren
250 gram roomboter
250 gram suiker
snufje zout
Evt. kaneel of vanilline toevoegen

Je hebt een cakeblik nodig van circa 30 centimeter, deze vet je in met boter of olie.
Zet de oven op 180 graden. Klop alle ingrediënten door elkaar (handig als de eieren en boter op kamertemperatuur is). Voeg daarna naar smaak stukjes walnoot toe aan het beslag. Ook kun je natuurlijk stukjes chocolade of rozijnen toevoegen voor een nog rijkere cake.

Tip: voorkom dat de stukjes naar de bodem zaken door eerst de extra ingrediënten goed te bestrooien met meel. Dan zal je zien dat ze niet meer gaan 'zinken'.