Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico

Walnoot

De walnoot (Juglans regia) is een plant uit de okkernootfamilie. De boom kan een hoogte van 30 meter bereiken en meer dan 10 meter brede kroon ontwikkelen. Bij het ouder worden krijgt de boom een grijze stam en wordt de bast diep gegroefd. De bomen kunnen wel honderden jaren oud worden.

Na ongeveer 15 jaar - even geduld hebben dus - zal de boom vruchten gaan dragen, de wel bekende walnoot. Deze zijn vaak einde september/begin van oktober rijp. De groene bolster splijt open en de walnoten vallen op de grond. De Pecannoot lijkt op de walnoot maar is minder bitter.

In walnoten zitten veel goede voedingsstoffen zoals Omega-3 vetten, vezels, magnesium, vitamine E, eiwitten, kalium, vitamine B6, koper en zink.

Walnoot

Kruidenthee

Je kunt walnoten met veel gerechten combineren. Denk bijvoorbeeld aan walnoten in een salade met bijvoorbeeld honing en geitenkaas of walnoten in Griekse yoghurt.

Als je kruidenthee maakt van de bladeren van de walnotenboom, wordt het bloed gereinigd en wordt de spijsvertering bevordert. Hiervoor ben je 15 gram bladeren nodig met een halve liter kokend water.