Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico

Pecannoot

Dit nootje lijkt op de walnoot alleen is wat zachter van smaak. De Pecannoot komt oorspronkelijk uit Amerika en is familie van de okkernoot (Juglandaceae).

Pecannoot

De Pecannoot groeit het beste in een vochtige bodem. De wortels van deze boom gaan heel diep de grond in, zodat hij veel water uit de grond kan halen.

1 keer per jaar kun je de noten plukken, in het najaar. De noot zit verstopt in een groene hulst (zie foto). Wanneer het bijna tijd is om te oogsten, wordt de schil bruin en barst open. Dat is het juiste plukmoment!

Wist je dat de noten heel gezond zijn om te eten? Niet voor niks staan noten in de schijf van vijf doordat het je cholesterol verlaagt en het goed is voor je bloedvaten. Elke dag een handje ongezouten noten is dus heel erg goed voor je. De pecannoot bevat naast veel onverzadigde goede vetten ook veel vitamines.

Veelzijdig nootje

We kunnen heel veel verschillende recepten bedenken waar dit nootje in voor komt. Het nootje maakt heel veel gerechten echt af.
Daarom niet 1 recept maar een paar voorbeelden waar je deze in gebruiken kan:

- Doe wat havermout in een pannetje met melk of amandelmelk, beetje kaneel erbij en opwarmen. Eventueel bosbessen erbij (kan ook uit de diepvries). Net voor je het wilt op gaan eten strooi je er paar heerlijke Pecannoten bij. Eventueel met wat siroop van de Suikeresdoorn erbij.
- Bij een pasta of rijstmaaltijd een paar nootjes er door strooien.
- Door een salade.
- Maak eens bananenpannenkoekjes met dit nootje erbij.

Let wel even op: check altijd even of iemand allergisch is voor noten!