Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico

De ideale locatie voor een schoolkamp

Zoek je voor jullie school een geschikte locatie voor een schoolkamp? Dan is De Wolfskuil in Ommen een onvergetelijke locatie met schitterende accommodaties midden in de natuur.

Vele scholen zijn jullie voorgegaan, en meerdere van hen komen elk jaar weer bij ons terug. Basisscholen, speciaal onderwijs, middelbare scholen en hogescholen weten ons te vinden voor een schoolkamp of werkweek.

Direct boeken?
 • Een unieke locatie

  Een unieke locatie

 • De Mowglihut

  De Mowglihut

 • De Repelaerhoeve

  De Repelaerhoeve

 • De Jorishoeve

  De Jorishoeve

 • Gezellig kamperen met een groep

  Gezellig kamperen met een groep

 • Kompastocht

  Kompastocht

 • Moord in villa Nova

  Moord in villa Nova

 • Zeskamp: de trekmat

  Zeskamp: de trekmat

" De Wolfskuil heeft een prachtige ligging, je kunt mooi spelen in het bos. Met de kinderen hebben we de kompasroute gelopen, kunnen we aanraden. "

De Brug SBO, Dhr. G. Kerkdijk
Schoolklas op schoolkamp

We gaan op kamp!

Zie je het al voor je: jullie komen aan en meteen is het goed. De omgeving met bossen en weilanden zorgen ervoor dat de kinderen/jongeren buiten willen zijn, sporten, ravotten, hutten gaan maken.

Het organiseren van schoolkampen kan best lastig zijn. Je hebt te maken met een bepaald budget, moet (tussentijds) vervoer regelen en je wilt een gevarieerd programma aanbieden. De oplossing vind je in onze mooie locatie.

Je kunt bij ons kiezen: ga je slapen in een groepsaccommodatie (geen stapelbedden) of gaan jullie avontuurlijk groepskamperen?

Het avontuur lokt. Komen jullie ontdekken hoe leuk het hier is? Bekijk de mogelijkheden op onze zoek & boek pagina:

WIJ WILLEN NIET WEG

De Wolfskuil is een prachtige plek in de groene bossen met volop speel- en outdoor mogelijkheden. Jullie hebben 16 hectaren bos als speelterrein. We zien erg vaak hutten ontstaan in het bos. Je hoeft dus niet perse van het terrein af om je te vermaken. Je kunt allerlei spelen huren zoals zeskamp, moord in villa nova of levend Stratego. Ook kun je kiezen voor een educatief element: ga samen vleermuizen spotten, uilenballen pluizen of op achttien verschillende manier het bos door. Het kan allemaal bij ons!

Koken kun je natuurlijk zelf in onze uitgebreide keukens of kies er voor om pizza's te bakken in onze steenoven of bakken jullie straks pannenkoeken op open vuur. Bekijk de mogelijkheden voor activiteiten en maaltijden op onze site.

Bekijk alle mogelijkheden en zie de beschikbaarheid op onze zoek & boek pagina, je kunt ook vrijblijvend een optie aanvragen.

" Wij kiezen vaak voor De Wolfskuil door de omgeving en ligging. Je kunt van alles doen in het bos en het geeft veiligheid. De huizen zijn prima verzorgd. De communicatie met het personeel van De Wolfskuil gaat ontspannen, soepel en betrouwbaar. Kortom een positieve plek!"

OBS de Wieden, Dhr. M. Stoof

Ideale omgeving

Ga je wel op pad dan heb je heel veel prachtige natuurgebieden om je heen, die ook heel leuk zijn voor kinderen.

Ga met je klas met een kompas om je nek naar een uitkijktoren lopen (5 kilometer heen en terug), of neem een voetbal en picknickkleed mee en vermaak je een dag in de Sahara. Of ga kanovaren op de rivier. Allemaal mogelijk bij ons! Lees onze blog Wandelen met kinderen en Wat is er te doen in de omgeving?

Natuurlijk kun je ook kiezen voor een dagje pretpark: zowel Slagharen als Hellendoorn zijn vlakbij. Een dagje uit wat het ideale schoolkamp echt afmaakt. Of is dat toch de bonte avond waar jullie mee afsluiten?

De mogelijkheden

We hebben diverse groepsaccommodaties voor twee of meerdere overnachtingen. Je verblijft in een moderne hoeve of gezellige houten blokhut. Geschikt voor 12 tot 35 personen. Combineren van accommodaties is mogelijk.

Of kiezen jullie voor de charme van groepskamperen? Al vanaf 10 personen heb je de beschikking over een geheel eigen kampeerveld met groepstent met tafels en banken. Er is ook een kooktent met koelkast, servieskast en kookkast. Ronduit ideaal te noemen. Op De Den neem je eigen slaaptenten mee, op De Beuk slaap je in onze tenten.

Bekijk de mogelijkheden op onze zoek & boek pagina, je kunt vrijblijvend de beschikbaarheid bekijken en een optie of boeking doen:

Al onze overnachtingsmogelijkheden
2

Maatschappelijke doelstelling

De Wolfskuil is een stichting. Vanuit onze doelstelling houden wij rekening met schoolkampen voor kwetsbare kinderen zoals in het speciaal onderwijs. Soms kunnen we korting geven op de huur. Wil je hier meer over weten? Neem dan telefonisch contact met ons op of kijk op onze website om meer van onze doelstelling te weten.

Neem contact met ons op met al je vragen, we staan je graag te woord.

Nb. Ken je de film 'Achtstegroepers huilen niet'? In deze film gaat de klas op schoolkamp. De opnames waren…bij ons in De Blokhut!

Zoek en boek de locatie voor je school

Enthousiast geworden? Kijk gauw naar de beschikbaarheid en boek digitaal een mooie locatie voor je school! Optie ook mogelijk.