Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico

De ideale locatie voor een schoolkamp

Zoek je voor jullie school een geschikte locatie voor een schoolkamp? Dan is De Wolfskuil in Ommen een onvergetelijke locatie met schitterende accommodaties midden in de natuur. Vele scholen zijn jullie voorgegaan, en meerdere van hen komen elk jaar weer bij ons terug. Basisscholen, speciaal onderwijs, middelbare scholen en hoge scholen weten ons te vinden voor een schoolkamp of werkweek.

Direct boeken?
 • De Blokhut de perfecte locatie voor groepen tot 22 personen

  De Blokhut de perfecte locatie voor groepen tot 22 personen

 • Gezellige groepsaccommodatie voor 22 personen, De Mowglihut.

  Gezellige groepsaccommodatie voor 22 personen, De Mowglihut.

 • Prachtig uitzicht vanuit deze hoeve

  Prachtig uitzicht vanuit deze hoeve

 • Jorishoeve 12/16/28 personen

  Jorishoeve 12/16/28 personen

 • Kom kamperen met een groep, vanaf 10 personen je eigen kampeerveld.

  Kom kamperen met een groep, vanaf 10 personen je eigen kampeerveld.

 • Kompastocht

  Kompastocht

 • Moord in villa Nova

  Moord in villa Nova

 • Zeskamp: de trekmat

  Zeskamp: de trekmat

" De Wolfskuil heeft een mooie ligging, je kunt mooi spelen in het bos. Met de kinderen hebben we de kompasroute gelopen, kunnen we aanraden. "

De Brug SBO, Dhr. G.Kerkdijk

Schoolkamp

Jullie gaan op schoolkamp! Zie je het al voor je: jullie komen aan met de trein, auto of fiets. Meteen is het goed. De omgeving met bossen en weilanden zorgen er voor dat de kinderen/jongeren buiten willen zijn, sporten, ravotten, hutten gaan maken.

Je kunt bij ons kiezen: ga je slapen in een groepsaccommodatie (geen stapelbedden) of gaan jullie avontuurlijk groepskamperen?

Wees bij het kamperen niet bang voor een spatje regen, er is een grote tipi groepstent waar je samen ontbijt, een spelletje speelt of schuilt voor een bui. Als klas heb je een eigen veld waardoor je een eigen sfeer creëert. Je mag gebruik maken van onze slaaptenten maar een eigen tent kan ook. We horen vaak van onderwijzers dat de jongeren het fantastisch vinden de hele dag buiten te zijn en daardoor veel beter slapen. Wat dan weer een voordeel voor jou is als docent.

We hebben vier groepsaccommodaties in het bos, voor zowel kleine als grote groepen. Met het bos als speelterrein maar ook voor educatieve doelen. Ga op vleermuizenexcursie, pluis uilenbuilen uit of ga outdoor het bos door waarbij je meteen met elkaar samen werkt. Je kunt veel spelen zoals zeskamp of een fotokompastocht van ons huren. We zitten vlakbij het plaatsje Ommen waar je lekker kunt kanovaren. Koken kun je goed in onze keukens maar je kunt ook pizza’s of pannenkoeken bakken op open vuur. Bekijk de mogelijkheden voor activiteiten en maaltijden op onze site.

Het avontuur lokt. Kom je ontdekken hoe mooi en leuk het hier is?

Samen om het kampvuur

Maatschappelijke doelstelling

Vanuit onze De Hopman Repelaer stichting houden wij rekening met schoolkampen voor speciaal onderwijs. Wil je hier meer over weten? Neem dan telefonisch contact met ons op of kijk op onze website om meer van onze doelstelling te weten.

We vinden het erg leuk om met jullie mee te denken, dit kan telefonisch maar jullie kunnen ook een afspraak met ons maken om de mogelijkheden door te spreken.

Nb. Ken je de film 'Achtstegroepers huilen niet'? In deze film gaat de klas op schoolkamp. De opnames waren…bij ons in De Blokhut!

" Wij kiezen vaak voor De Wolfskuil door de omgeving en ligging. Je kunt van alles doen in het bos en het geeft veiligheid. De huizen zijn prima verzorgd. De communicatie met het personeel van De Wolfskuil gaat ontspannen, soepel en betrouwbaar. Kortom een positieve plek!"

OBS de Wieden, Dhr. M. Stoof

Zoek en boek de locatie voor je school

Enthousiast geworden? Kijk gauw naar de beschikbaarheid en boek digitaal een mooie locatie voor je school! Optie ook mogelijk.