Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico

Kamperen in het bos met een groep

Wil je een keer wat anders gaan doen met familie, vrienden, school of de vereniging? Jullie traditie om elk jaar een weekend weg te gaan mag wel een beetje avontuurlijker? Kies er dan voor om te gaan kamperen in het bos!

Direct boeken?

Natuur om je heen

De buitenlucht en de mooie natuur om je heen doet iedereen goed. Het begint al ’s ochtends vroeg. Wakker worden door de vogeltjes die fluiten is natuurlijk een heel ontspannen begin. Samen vogels spotten – wij hebben een mooie vogelkaart voor je van de Groene Koepel– of sporen vinden in het bos. Bij schemer rustig wachten tot je een paar reeën of een haas ziet in het weiland (en soms zelf in het bos!). Vanaf de kampeerplek kun je de mooiste wandel- en fietsroutes maken.

De hele dag buiten zijn geeft een andere dynamiek. We horen vaak terug dat kinderen veel beter slapen bij het kamperen, omdat ze de hele dag zo actief zijn geweest. Een verrassend voordeel van kamperen in het bos. Niet voor niets komen al jaren scholen kamperen in onze bosrijke omgeving.

Kampeergevoel

Wat ons betreft hoort een echt kampvuur bij de kampeerbeleving. Samen rond het vuur zitten terwijl je sterke verhalen vertelt, een spelletje speelt of liedjes zingt terwijl iemand gitaar speelt. Voor het slapen gaan natuurlijk allemaal de kleine beer zoeken in de sterren. We hebben een Tundra- grill waar je op open vuur een stoofpotje, soep of vis klaarmaakt. Of ga met onze pannen met hele lange steel de lekkerste pannenkoek bakken.

Elke groep zijn eigen sfeer groepskamperen
De Beuk en De Den

Groepsterrein

Ga je als groep kamperen op een ‘gewone’ camping dan voelt dat soms wat ongemakkelijk omdat je met zoveel bent. Beter kun je kiezen voor een GroepsNatuurkampeerterrein. Je hebt dan een eigen veld voor je groep. Geen individuele kampeerders om je heen. Een eigen veld betekent genieten van rust en privacy en ook de mogelijkheid om een eigen sfeer te creëren. Zo hebben we wel eens groepen die veldbloemen meenemen, sfeerlampjes ophangen, allemaal spelletjes op het veld verspreiden, of een Abraham pop meenemen om de 50 jarige een beetje te plagen. Het kan allemaal!

De Wolfskuil

De Wolfskuil in Ommen richt zich op groepen. We hebben vier zelfstandige groepsaccommodaties in de bossen. Daarnaast zijn er 2 kampeervelden waar je als groep kunt kamperen. Vanaf 15 personen is dit mogelijk. Wat heel luxe is, is dat er een groepstent is met tafels en banken. Een plek waar je samen kunt ontbijten, spelletjes kunt doen of kunt schuilen voor een bui. Ook is er een open keukentent met servieskast en koelkast die je gratis kunt gebruiken. Als je wil kook je op ons gasfornuis (die kun je huren). Op het veld De Den neem je je eigen slaaptenten mee. Op de Beuk kun je overnachten in onze slaaptenten. Scheelt weer op- en afbreken van de tent.

De Omgeving

Niet voor niks is Ommen een populaire vakantiebestemming. Overal waar je bent is de natuur mooi. Je hebt heuvels, heide, zandvlaktes, landgoederen en natuurlijk de rivieren de Regge – op loopafstand van het kampeerveld – en de Vecht. Naast lekker wandelen en fietsen kun je avontuurlijk gaan kanovaren. Ook op ons 16 hectare terrein zul je je vermaken. Het bos heb je als achtertuin. Er is ook een kleine speeltuin met duikelrek, schommels en een klimtoren. Er is een sportveld waar je een balletje kunt trappen. Daarnaast hebben we een uitgebreid assortiment aan spellen die je kunt huren of regel via ons enkele leuke activiteiten of maaltijden. Er is veel mogelijk.

Krijg je zin in een kampeeravontuur met je groep midden in de bossen? Dan weet je nu op welke plek je moet zijn!

Wat zijn de mogelijkheden?

Enthousiast geworden?
Bekijk al de overnachtingsmogelijkheden bij De Wolfskuil.

Een optie nemen is ook mogelijk!