Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico

Groepskamperen

Zie je het al voor je? Met een groep een heel kampeerveld voor jezelf! Vanaf 15 personen kun je al groepskamperen. Als je het eenmaal gewend bent wil je nooit meer op een andere manier met elkaar kamperen.

Direct boeken?
Elke groep zijn eigen sfeer groepskamperen

Samen een eigen veld

Wat is het verschil tussen gewoon kamperen en groepskamperen? Ben je als enige alleen met je eigen groep op een veld? Dan ben je aan het groepskamperen! Sinds 2013 zijn er GroepsNatuurkampeerterreinen in heel Nederland. Je kampeert dan met je groep in of vlakbij een natuurgebied. In Ommen kampeer je in het bos met vlakbij weilanden die lopen naar de oevers van de rivier de Regge.

Er kunnen andere groepen aan het kamperen zijn, maar deze hebben dan ook een eigen veld. Je hebt dus optimale privacy als je kiest voor groepskamperen. Wat wij heel leuk vinden om te zien is dat groepen daardoor een heel eigen sfeer creƫren. De ene groep neemt sfeerverlichting mee, de ander versiert het veld met vazen vol veldboeketten en weer een andere groep neemt allerlei buitenspelletjes mee.

Kiezen voor groepskamperen

Kun je het je voorstellen? 's Avonds met vrienden of familieleden allemaal rond een kampvuur zitten. Elkaar (sterke) verhalen vertellen terwijl je naar het knapperende vuur kijkt. Iemand pakt de gitaar en opeens weet je dat liedje weer dat iedereen kan meezingen. Als je gaat slapen zie je de sterren aan de hemel staan en laat je aan je neefje zien hoe hij de kleine beer ontdekt. 'S Ochtends word je wakker door de vogeltjes die zingen. Op blote voeten met kriebelend gras tussen je tenen begroet je slaperig de andere groepsleden. Samen bak je een eitje in de buitenlucht. De kinderen spelen in het bos en zijn uitgelaten blij.

Juist die kleine dingen maakt kamperen bijzonder. Het genieten van de natuur om je heen, de hele tijd buiten zijn en het samen zijn met elkaar. Een buitengewoon avontuur.

Kampvuuravonden
De Beuk en De Den

Waar slaap je

In Ommen hebben wij twee groepskampeervelden in het bos. Elk voor een groep van minimaal 15 en maximaal 40 personen. Tussen de beide velden zit een stuk bos waardoor je elkaar nauwelijks opmerkt. Op De Beuk slaap je in onze slaaptenten. Ruime tenten waar je met circa 6 personen overnacht. Je neemt alleen je eigen matje en slaapzak mee. Geen gedoe met tentspullen zoeken, opzetten en afbreken. Vinden jullie het juist leuk om in je eigen tent te slapen? Kies dan voor het veld De Den waar je slaapt in je eigen tent.

Wat erg fijn is bij De Wolfskuil in Ommen is dat je op beide velden een grote tipigroepstent staat. Er staan tafels en banken in waardoor je er samen kunt ontbijten, spelletjes in kunt spelen of kunt schuilen voor een bui of de felle zon. Een gezellig ontmoetingsplek die net even dat extra gemak geeft aan je kampeeravontuur. Er is ook een open keukentent met een koelkast, een servieskast en als jullie willen een gasfornuis (laatste is tegen een kleine vergoeding).

Activiteiten en maaltijden

Wil je avontuurlijk gaan eten, wat bij kamperen past? Huur bij ons een Tundragrill waardoor je op open vuur kookt. Ook kun je samen pizza's bakken op open vuur. Alle eetmogelijkheden hebben we voor je op een rijtje gezet: maaltijden. Nog op zoek naar een leuke activiteit? Bekijk het overzicht: activiteiten

Maak je eigen sfeer

Kies je voor groepskamperen dan beslis je samen waar jullie het accent op leggen: het samen zijn en gezellig met elkaar eten en drinken; de natuur in opzoek naar sporen en vogelgeluiden; spellen spelen en veel lachen met elkaar; yoga beoefenen of gaan hardlopen; Heel veel leuke dingen doen in de omgeving en dan 's avonds de rust van het kampeerterrein opzoeken. Het kan allemaal.

Wanneer kunnen wij jullie begroeten op ons terrein?

Even geen groepskampeerterrein
Kampeerveld Den 800x560

Virtuele rondleiding

Wil je weten hoe de groepsaccommodaties er van binnen uit zien? Bekijk dan onze virtuele rondleiding.