Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico

Activiteiten voor je gezin bij De Wolfskuil

Ben je met je gezin/huishouden aan het overnachten bij De Wolfskuil, dan hebben we hier heel handig allerlei tips wat je kunt doen op een rij gezet.

Direct boeken?

Genieten op het terrein

Je hoeft helemaal niet weg om het naar de zin te hebben! Ons 16 hectare bos biedt mogelijkheden genoeg. Om het bos te leren kennen loop je de oranje paaltjes route en ontdek je in een klein half uurtje het bos. Als je wil kun je op je eigen terras of kampeerplek een kampvuur maken met een vuurschaal.

Het kan best zijn dat je 's ochtend wakker wordt van de vogels die zingen. Bij aankomst ontvang je van ons een mooie overzichtskaart met allerlei vogels. We zien en horen hier vaak spechten -zowel de bonte als de groene- , boomklevers, vlaamse gaaien en pas geleden zelfs een raaf. Ook eekhoorns, hazen (zelfs in het bos), ree├źn
en sporen van dassen zijn bij ons gespot.

Kinderen vermaken zich in het bos door hutten te bouwen, te zoeken naar sporen of door leuke buitenspelen te doen.

Op het terrein zijn verder ook enkele speeltoestelen te vinden voor kinderen, zo is er een speeltuin met schommels en duikelrek, een klimtoren een zandbak en speelhuisje met kleine glijbaan voor peuters. Daarnaast is er een groot dam- en schaakbord, verschillende tafeltennistafels en een Jeu de Boules baan.

Reuze scrabble

SPELEN

In de accommodatie liggen enkele grote spelkleden. Daarnaast hebben we spelen te huur. We noemen enkele die leuk zijn voor kleine gezelschappen:

- Kubb: een heel leuk buitenspel wat lijkt op bowlen en soms een beetje op schaken.
- Reuze Jenga: wie gooit de toren om is het je tegenstaander of ben je het zelf?
- Reuze scrabble: zoals het bordspel maar dan heel groot.
- Hollandse spelen: sjoelbak, bingo, mikado, spijkerpoepen en het gatenkaas spel (normaal voor een groep maar met aanpassingen te doen met een klein gezelschap).
- Zeskamp: touwtrekken, stelten, klossen, skilatten, blikgooien, trekmat (normaal voor groep maar ook leuk voor een klein gezelschap).
- Fotokompastocht van in totaal 5 kilometer naar een uitkijktoren.
- Klootschieten inclusief route.
- Jeu de Boules: huur bij ons de ballen, de baan ligt al bij de speeltuin.
- Leer koordansen via de slackline.
- Safarispel, combinatie tussen levend ganzenborden en monopoly. Duur 1,5 tot 2 uur, vanaf 10 jaar, minimaal 4 personen.

Een overzicht van de kosten vind je in ons reguliere overzicht, waar ook veel spelen voor groepen bij staan: verhuur spelen

TIJD VOOR ACTIE

Wil je samen iets gaan ondernemen? Er zijn gelukkig steeds meer mogelijkhede.

Vanuit de Wolfskuil kun je heel goed wandelen of fietsen. De omgeving is heel veelzijdig. Je kunt gaan mountainbiken op de Lemelerberg, wandelen naar een uitkijktoren op de Besthmenerberg, naar een hele grond zandverstuiving - de Sahara- waar ook wandelroutes zijn- of loop langs kasteel Eerde of landgoed het Laer. Waar je ook heen gaat het landschap is mooi. Er zijn knooppunten wandel- en fietsroutes waardoor je makkelijk je eigen route kunt samenstellen. Via ons kun je roze funbikes regelen, roze fietsen waar je allereerst wiebelend op zult fietsen.

Samen kanovaren

Wat ook heel fijn is om samen het water op te gaan met een motorboot of kano. Ontdek de rivier de Vecht vanaf het water. Bij de receptie kunnen we dit regelen voor je, voor een periode van 2 uur huur je een kano of boot. Een kano afzaktocht is ook mogelijk.

Op een heel originele manier kun je het Vechtdal ontdekken. Huur een lelijke eend en rij met maximaal vier personen - uit een zelfde huishouding - in dit grappige autootje rond. De bestuurder moet minimaal 23 jaar oud zijn.

Zin om iets spannend te doen? Je kunt samen met je gezin een escaperoom doen. Zorg er voor dat het schip niet gaat zinken.

Eten

Je kunt een gasbarbeque regelen maar je kunt ook eigen pizza's bakken of koken op open vuur met de Tundragrill.

Wil je dat we iets voor je regelen? Of heb je vragen? Neem dan even telefonisch of per mail conact met ons op.

Overnachten met een gezin

Lees alle mogelijkheden die we nu hebben om met 1, 2 of 3 huishoudens bij ons te overnachten