Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico

Schoolkamp financieel haalbaar houden

Met de hele klas op schoolkamp, een bijzonder moment wat je bij blijft.
Hoe zorg je er als school voor dat je een leuk kamp organiseert dat ook binnen de begroting past? Wij geven je graag tips.

Direct boeken?
Touwtrekken

Hou het klein

Wat gaan jullie doen tijdens een schoolkamp?

Het hoeft niet ingewikkeld te zijn, om leuk te zijn.
Natuurlijk je kan een dag naar Pretpark Slagharen of Hellendoorn. Maar een middag zwemmen, een bosspel en chillen in de klimtoren, daar maak je de kinderen óók blij mee. Prop het activiteitenprogramma sowieso niet te vol. Ook de kinderen hebben behoeft aan om even te niksen of te ravotten zonder programma.

Altijd goed activiteiten die niet duur zijn:

  • Spellen: zeskamp, Levend Stratego (een klassieker!), kompastocht naar Besthmenerberg.
  • Actief: zwemmen in het openbare bad of in een waterplas (De Oldemeijer), een spooktocht, vossenjacht, avonturenpad.
  • Altijd gezellig: ijsje eten in de stad, de bonte avond met quiz vragen en natuurlijk ook de juf of meester verkleed.
  • Educatief: vleermuizen spotten, pottenbakken of uilenpluizen.
Scholen vinden de Blokhut de ideale plek voor hun schoolkamp. Een prachtige groepsaccommodatie midden in het bos bij Ommen.

Vervoer

Hoe kom je op de bestemming? Kom je met een touringbus dan zal dit een flinke hap uit je begroting halen. Bekijk daarom eerst of je op de fiets kan komen - met halverwege een leuke activiteit wellicht- of dat ouders kunnen brengen. Samen naar de bestemming gaan met het openbaar vervoer is ook leuk en relatief goedkoop. Wist je dat De Wolfskuil op loopafstand van het station is?

Maaltijden

Vraag ouders of ze mee willen gaan als kookgroep. Regelmatig zien we dat dit gebeurt, gezellig en budget vriendelijk. Zorg er voor dat je niet te veel inkoopt en maak makkelijke recepten. Lees hiervoor onze praktische blogs Inkopen doen voor groepen en Koken voor groepen.

We zien regelmatig hutten ontstaan

Acties

Hoe leuk is het om als klas gezamenlijk je in te spannen voor een mooi doel? Door hun eigen inspanning zorgen ze er zo voor dat ze een kano-afzaktocht kunnen doen tijdens het schoolkamp, of een gezellig pizza avond. Kies samen een concreet doel en een leuke actie. Zo leren ze meteen samenwerken, doelenstellen en dat het loont ergens voor te werken.

  • Organiseer een heel Holland Bakt wedstrijd waarna de taarten en cakejes verkocht worden;
  • Organiseer een inzamelingsactie met flessen en blikjes;
  • Ga een (estafette) hardloopwedstrijd organiseren;
  • Organiseer een gezellige markt met hapjes, bingo en kleedjesmarkt

Steuntje in de rug

Is het erg lastig om het budget voor het schoolkamp rond te krijgen? Als jullie te maken hebben met veel kinderen die leven in armoede dan is het zinvol een kijkje te nemen op de site van het jeugdeducatiefonds. Niet zo zeer voor vakanties maar wel voor ondersteuning van ouders is ook de site van leergeld de moeite van het bekijken waard.

Ook De Wolfskuil kan een steuntje in de rug geven als je met kinderen en jongeren naar ons toe komt. Wij zijn namelijk al 75 jaar een Stichting die kwetsbare jeugd ondersteunt. Kun je ons aantonen dat deze steun erg welkom is voor jullie kamp, dan kunnen wij een aangepast tarief rekenen. Neem hiervoor contact met ons op.

Jaarlijks komen er maatschappelijke groepen bij ons. Denk aan speciaal onderwijs, kinderen met autisme, vluchteling kinderen, kinderen van verslaafde ouders, kinderen die opgroeien in armoede.

We krijgen vaak terug zij het een erkenning van hun werk vinden dat zij korting krijgen. Daarnaast wordt de natuurlijke prikkelvrije omgeving erg gewaardeerd.

Zoek en boek de locatie voor je school

Enthousiast geworden? Kijk gauw naar de beschikbaarheid en boek digitaal een mooie locatie voor je school! Optie ook mogelijk.