Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico

Op vakantie in Ommen, wat moeten jullie zien?

Ommen is een populaire vakantiebestemming. Vinden wij niet gek! Er is veel moois te zien en leuks te doen. We geven jullie graag enkele tips, want wat moet je nu echt zien of doen als je voor het eerst met een groep bij ons bent?

Wandelen Besthmenerberg

Wandelen naar De Besthemerberg (vijf kilometer heen en terug) met uitkijktoren

Vanaf de achttien meter hoge uitkijktoren heb je een weids uitzicht over de bosrijke omgeving. Vroeger stond hier een houten toren. Bij droog weer lette iemand van de bosbrandweer vanaf de toren op of er ergens brand uitbrak. Gebeurde dat, dan haastte deze persoon naar een telefooncel in de buurt om de brand te melden. Naast de toren is een openluchttheater, Bostheater Ommen, in de jaren twintig en dertig sprak Krishnamurti vele duizenden mensen daar toe. Tegenwoordig zijn er regelmatig openluchtoptredens. Zie voor de agenda Bostheater Ommen. Jullie kunnen de Besthemerberg ontdekken met onze foto-kompastocht (zes of acht kilometer) die langs de uitkijktoren gaat. We hebben ook een beschreven wandelroute naar de toren (vijf kilometer).

Bezoek de Lemelerberg (met auto of fiets)

Een heuse berg voor Nederlandse begrippen, bijna tachtig meter hoog. Het is een stuwwal, ontstaan door gletsjers die in de ijstijd zand en grind vooruit duwden. De Lemelerberg heeft een heel divers landschap waarin in ieder geval veel heide en grazende schapen te zien zijn. Er zijn verschillende uitgezette wandelingen te maken, onder andere een korte route die geschikt is voor rolstoel of kinderwagen. Een cappuccino met een lekker appeltaartje eet je bij Theehuis De Lemelerberg. Kinderen mee? Vergeet dan niet het speelbos 'In het hol van de leeuw' te bezoeken, nabij het restaurant. Er is trouwens ook een heel mooie, pittige mountainbiketocht van ongeveer dertien kilometer over de Lemelerberg, met veel klimpartijen.

Mountainbiken
Samen kanovaren

Ga varen over de Vecht of Regge

Tja, in Parijs ga je de Eiffeltoren bekijken en in Londen de Big Ben. In Ommen moet je eigenlijk het water op in plaats van alleen maar van af de kade toekijken. Er zijn veel mogelijkheden. Bijvoorbeeld de rondvaartboot, roeiboot, sloep, reuzekano of fluisterboot. Wij vinden de Regge eigenlijk iets mooier dan de Vecht. Enkele jaren geleden is de gekanaliseerde rivier weer uitgegraven in zijn oude vorm. Een mooie kronkelige beek met veel planten en vogels, waaronder vaak ook ijsvogels. Maak een prachtige afzaktocht per kano over deze rivier of ga op Reggesafari met Jan en Willem in een fluisterboot. Sinds kort zijn er ook mogelijkheden om éen of twee boten te huren op de Vecht (Vechtevaren), waarin per boot twee mensen in een rolstoel mee kunnen, zij kunnen zelfs de boot besturen.

Twee verplichte kleine wandelingen

- Als je voor het eerst bij ons bent, ben je eigenlijk 'verplicht' even naar het Het Giethemer kerkbruggetje te lopen. Een wandelingetje van tien minuten. Het is een brug uit 1905 waar de Regge onderdoor stroomt. Vanaf de receptie ga je richting de weg, naar links, bij t-splitsing de zandweg (Giethemer Hooiweg) naar rechts blijven volgen. Wanneer een fietspad de weg kruist, volg je het fietspad naar rechts en zie je in de verte het bruggetje. Vanuit De Repelaerhoeve kun je vaak deze brug al zien.
- Loop onze oranje-paaltjes-route, een wandeling van een klein half uur die je door het bosrijke terrein van De Wolfskuil leidt.

Kerkbrug vlakbij De Wolfskuil
Ommen zonsondergang met roze lucht

Tinnenfiguren museum

Het enige echte Nationaal Tinnen Figuren Museum staat in Ommen. Vlakbij de brug over de Vecht. Voor zowel jong als oud leuk om te bezoeken. De ouderen verbazen zich over het prachtige detailwerk van de tinnen figuren. De kinderen blijven drukken op de knop om de Slag bij Waterloo te zien, met uiteraard allemaal tinnen figuren. Er zijn steeds wisselende collecties te bewonderen.

Ontdek het gezellige centrum van Ommen

Wist je dat Ommen een Hanzestad is? Vrij uniek, omdat we geen haven hadden. Het kwam door de strategische ligging aan de Vecht. Zo is het Paleis op de Dam in Amsterdam steen voor steen langs Ommen gevaren. Noem Ommen geen dorp, sinds 1248 heeft het stadsrechten, dat is eerder dan Amsterdam! Vooral in het toeristenseizoen is het gezellig toeven in de stad. Er zijn veel verschillende winkeltjes in de gezellig kronkelende straten. Veel gezellige terrassen en kroegen kun je ook in Ommen vinden. Zoals op het kerkplein bij de Witte kerk: Grand Café Jipp met een mooie overkapping, zodat je lang buiten kunt blijven. Tevens vind je daar de bruine kroeg De Herberg, waar in het weekend vaak live optredens zijn. Bij de Markt aan de kade bij Puik hebben ze lekkere pannenkoeken, je kunt ook eten bij eetcafé Flater, Lokaal 1832 of bij Restaurant Tante Pos (het voormalige postkantoor). Of ga naar het Grand Café De Vegte waar ze veel lekkere bieren hebben, waar je kunt genieten van een prachtig uitzicht over de Vecht.

Parkeren in het centrum is gratis, maar neem wel even een parkeerkaart mee!

IJs!

Mooi weer? Dan is er file bij Ekkelenkamp! Bij deze ijssalon aan de Stationsweg hebben ze namelijk heerlijk softijs en schepijs waar velen voor in de rij staan. Onze tip: sluit je aan en neem een lekker ijsje!

Bovenstaande vinden wij dat je echt gezien moet hebben als je bij ons bent. Uiteraard zijn er nog veel meer leuke dingen te doen en te zien in de omgeving. Jullie kunnen dus rustig veel vaker bij ons komen, vinden wij leuk en jullie zullen je niet vervelen.


Meer tips? Hebben jullie goede tips ter voorbereiding? (leuke blogs!)

Wat zijn de mogelijkheden?

Enthousiast geworden?
Bekijk al de overnachtingsmogelijkheden bij De Wolfskuil.

Een optie nemen is ook mogelijk!