Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico

Tips voor maatschappelijke organisaties

Een beetje spannend vinden de meesten het wel, op vakantie gaan naar een onbekende nieuw plek. Op de vertrek dag horen we vaak dat velen nog lang niet naar huis willen! Dan weet je als begeleiding dat het een geslaagd verblijf was.

In deze blog geven we je graag wat tips, mede op basis van uitspraken van andere maatschappelijke groepen die -vaak al jaren- bij ons zijn geweest.

Direct boeken?
Juichen met schaakstukken in Jorishoeve

Begin op tijd

De meeste groepen plannen hun vakantie al een jaar van te voren. Zo heb je voldoende keuze. Vooral belangrijk als je bepaalde specifieke wensen hebt. Zoek je een groepsaccommodatie waar ook enkele slaapkamers zijn met aangepaste badkamer? Dan kun je bij ons bijvoorbeeld terecht in de Jorishoeve. Dit is onze enige groepsaccommodatie met tweepersoonskamers en daarom populair bij maatschappelijke organisaties. Meer tips over het vinden van de juiste groepsaccommodatie vind je in hier.

Vrijwilligers

Het vinden van voldoende vrijwilligers, wordt steeds lastiger merken wij. Vaak vind je nieuwe mensen vooral via via. Vraag dan ook de huidige vrijwilligers om vooral aan anderen enthousiast te vertellen dat er nieuwe vrijwilligers worden gezocht. Handig is het als je de vrijwilligers een afgebakende taak kan aanbieden in een specifieke periode, het wordt dan makkelijker voor hen om hier 'ja' op te zeggen. Als dit lukt kun je extra aantrekkelijk worden voor vrijwilligers.

Je mag ook ons een berichtje sturen met foto die wij kunnen plaatsen op onze sociale media kanalen. Dit kan een oproep zijn voor vrijwilligers maar ook om te vertellen dat jullie een vakantie organiseren en dat er nog plek is. Zolang het geen commercieel belang dient, plaatsen we graag zulke berichten.

'Ik wil hier blijven!'

meisje na een vakantieweek
Touwtrekken

Prikkelvrij

Misschien raar om te zeggen maar onze belangrijkste tip is eindelijk om het programma niet te vol te maken. Tijd hebben om even wat te kletsen, wandelen of lummelen is heel belangrijk voor een geslaagde vakantie. Zo kan iedereen zich echt opladen.

Het mooie van De Wolfskuil is dat we een prikkelvrije omgeving bieden. Er zijn wel andere groepen, maar bovenal is er veel natuur om jullie heen. Heel veel groepen komen daarom bij ons en genieten van deze rust.

Op je eigen terras kun je heerlijk de omgeving in je opnemen en luisteren naar de vogels. Het is leuk om in de groepsaccommodatie wat spelen neer te zetten. Denk aan een sjoelbak, mikado, reuze- jenga of - scrabble. Altijd leuk!

Sommige groepen bedenken een thema waar ze al hun activiteiten rond om bedenken. Bijvoorbeeld een spelletjesweek of een gezellige muziekweek. Soms worden er dan vrijwilligers gevraagd die komen om te schminken, te schilderen of muziek te maken.

Rondvaart

Op pad

Er is heel veel te doen in de buurt! Heel leuk en toegankelijk is het om met de rondvaartboot over de rivier te varen. rondvaart over de Vecht;

Ga wandelen op de Lemelerberg, er is ook een wandelpad toegankelijk voor rolstoelen. Of ga vanuit De Wolfskuil met een kompas wandelen naar een uitkijktoren! Heel leuk is ons nieuwe Avonturenpad een audiotour met leuk verhaal plus verschillende spellen en opdrachten, het pad loopt door ons eigen Wolfskuilbos. Bekijk de video overal is het hier mooi.

Ga naar een echte klompenmaker in Luttenberg. hij kan ook op locatie komen, hij vertelt heel leuk over zijn vak en groepen die er heen zijn gegaan met mensen met een verstandelijke beperking geven aan dat hij dit heel leuk doet.

Bezoek een boerderij, er zijn er verschillende die hun deuren openen voor groepen (wel van te voren even bellen) boer als gastheer. Of ga gezellig naar de stad en eet samen een ijsje.

'Het voor ons een plek waar de kinderen kunnen zijn wie ze zijn in een fijne, warme en liefdevolle omgeving.'

Peter, begeleider van kinderen met autisme

Steuntje in de rug

Financieel moet het natuurlijk haalbaar zijn om de vakantie te kunnen organiseren. Gelukkig zijn er meerdere fondsen die jullie daar bij kunnen helpen. Denk bijvoorbeeld aan algemeen welzijnsfonds voor kinderen met een verstandelijke beperking, Madurodam Kinderfonds, de gemeente, Rabobank clubactie. Ook horen we terug dat sommige groepen plaatselijke acties bedenken zoals een inzamelacties, sponsorloop, of het verkopen van eigen gemaakte lekkernij of kunstwerkjes om op die manier geld in te zamelen.

Voor speciaal onderwijs geven we nog meer tips in de volgende blog: Schoolkamp financieel haalbaar houden

Ook de Wolfskuil wil een bijdrage leveren aan maatschappelijke groepen die met jeugd naar ons toe komen. Wij kunnen groepen die dit financieel nodig hebben korting geven op de huur. Neem contact met ons op als je hier meer over wil weten.

Er zijn meerdere maatschappelijke groepen die op deze manier jaarlijks bij ons terug komen. 'Het voelt als een erkenning dat we door jullie ondersteund worden' geeft een van de begeleiders aan.

Overnachtingsmogelijkheden voor maatschappelijk recreëren

Enthousiast geworden? Kijk gauw naar de mogelijkheden en boek digitaal deze mooie locatie! Optie ook mogelijk.