Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico

Voorbereiding schoolkamp

‘We willen nog niet naar huis!’ als de kinderen dat roepen weet je dat het schoolkamp geslaagd is. Een speciaal moment die paar dagen weg met hen, een blijvende herinnering aan groep 7/8. Als docent wil je dat het schoolkamp in alles klopt. De leerlingen hoeven niet in de gaten te hebben dat er een hele organisatie aan vooraf is geweest. Want wij denken dat daar het geheim zit voor een mooi schoolkamp: een goede voorbereiding. Zodat tijdens het kamp ook de docent volop kan genieten. Wij geven jullie graag enkele tips.

Direct boeken?
Scholen vinden de Blokhut de ideale plek voor hun schoolkamp. Een prachtige groepsaccommodatie midden in het bos bij Ommen.

Een goede voorbereiding

Begin op tijd! We raden aan om zeker een jaar van tevoren een goede groepsaccommodatie te boeken. Zeker als je een nieuwe locatie wilt. Heel veel scholen boeken jaren achter elkaar dezelfde groepsaccommodatie. Bij ons regelen de docenten vaak een optie op de laatste dag van het schoolkamp. Laat de locatie dus in je voorbereiding voor het schoolkamp één van de eerste punten zijn die je oppakt.

Het valt ons op dat de meeste scholen de voorkeur hebben voor woensdag-vrijdag, handig want dan kan iedereen lekker uitrusten in het weekend. Wil je een nieuwe locatie ga dan al voor dat het schoolkamp seizoen van start gaat op zoek voor het jaar erop.

Wil je iets langer op schoolkamp? Denk dan eens aan de dagen na Pasen en Pinksteren, meestal kun je dan voor een kleine meerprijs een dag extra komen.

Praktisch tips

Laten we even heel praktisch beginnen. Wij zien dat veel scholen ervoor kiezen om een speciaal email-adres aan te maken, alleen voor de organisatie van het schoolkamp. Wisselt een docent dan blijft het email-adres nog wel juist. Wel zo makkelijk voor als het jaar er op iemand anders het kamp organiseert.

Bepaal samen wat het budget per persoon is, hierdoor krijg je meer overzicht wat je te besteden hebt. Bekijk daarna welke kosten er zijn, denk aan:
Huur accommodatie, zit de schoonmaak en energie bij de kosten in van de huur? Bij De Wolfskuil is dat het geval.
maaltijden;
activiteiten;
eventuele reiskosten.

Zo heb je overzicht en dat is wel zo prettig bij het voorbereiden van een schoolkamp.

Zeskamp
Leuke activiteiten voor je groep

Activiteiten schoolkamp

Bekijk wat je in de omgeving kunt doen. Bij De wolfskuil heb je 16 hectaren bos tot je beschikking. Veel scholen huren spellen van ons zoals levend Stratego, zeskamp of een kompastocht naar een uitkijktoren. Tot 23.00 uur kun je het bos in, bijvoorbeeld voor een spooktocht. Daarnaast gaan scholen vaak varen op de Vecht, met een roeiboot of ze maken een stoere afzaktocht met kano’s. Bekijk en bespreek de mogelijkheden.

Hou in je voorbereiding altijd enkele mogelijke activiteiten achter de hand, stel dat het bijvoorbeeld regent. Maar plan de dagen ook weer niet te vol. De kinderen vinden tijdens een schoolkamp het ook heerlijk even gewoon te kletsen met elkaar, een hut te bouwen in het bos of een spelletje te spelen. Hou dus ook rekening met lummel tijd.

Denk ook aan activiteiten waar de kinderen wat van leren. Bij De Wolfskuil kun je uilenbalen pluizen, vleermuizen spotten, of een natuurspel doen.

Bekijk onze zoek en boek wat de mogelijkheden bij ons zijn. Je kunt ook een optie nemen, wel zo handig.

Wat eten we?

Wat doen jullie met eten? Regel je enkele ouders die jullie eten komen brengen of ter plekke voor jullie koken in de ruime keuken? Laat je de kinderen een gedeelte van de maaltijd zelf maken? Als je dit van tevoren goed voorbereid scheelt dit heel veel tijd tijdens het schoolkamp!

Wees bewust wat je inkoopt. Onze ervaring is dat er meestal te veel wordt ingekocht. Het kan makkelijk zijn om enkele maaltijden uit te besteden.

Bij ons kun je bijvoorbeeld een barbecue met vlees regelen, macaroni of nasi maaltijd of je gaat samen pannenkoeken bakken op open vuur.

We hebben alle maaltijdmogelijkheden op een rijtje gezet.

Pizzaoven
Moord in villa Nova

Bonte avond

Doe iets gezelligs de laatste avond. Favoriet is volgens ons nog steeds de bonte avond maar ook een pub quiz wordt veel gedaan.

Of huur ons spel ‘Moord in villa Nova’ (we hebben hilarische foto’s gezien van docenten die zich verkleedt inleefde in hun rol).

Ook zelf pizza’s bakken in onze pizzaoven is een superleuke afsluiting. Dikke kans dat ze niet naar huis willen de volgende dag.

Kamperen met je klas

Je moet het een keer durven maar dan zul je verrast zijn hoe leuk het is met een groep kinderen: kamperen! Bij ons kun je namelijk naast een groepsaccommodatie ook een groepskampeerveld afhuren.

We hebben 2 velden en kom je dan heb je een eigen veld met of zonder onze slaaptenten. Er is op het veld een grote groepstent met tafels en banken. Ook is er een keukentent met koelkast en servieskast.

Weet je wat docenten zeggen: ‘De kinderen vermaken zich zo goed de hele dag buiten en slapen daardoor ook veel beter!’. Daarnaast is het kamperen net iets goedkoper dan slapen in een van de groepsaccommodaties.

Kampvuur hoort erbij
Receptie

Wees welkom

Tot slot: ga langs op locatie. Niet alleen om kennis te maken en de groepsaccommodatie te zien – en de slaapkamer indeling te maken – maar ook de omgeving alvast te verkennen. Zo kun je met ons je draaiboek doornemen, waardoor je voorbereiding top zal zijn: laat het schoolkamp maar beginnen!

Wil je nog meer tips? We hebben enkele blogs voor jullie bij elkaar gezet: Hebben jullie goede tips ter voorbereiding? (leuke blogs!)

De Wolfskuil is een Stichting. Wij ondersteunen groepen die met kwetsbare kinderen bij ons komen, door bijvoorbeeld korting op de huur te geven. Neem contact met ons op als je verwacht dat jullie school of klas hiervoor in aanmerking zou kunnen komen. Buitengewoon avontuur folder

Wil je een rondleiding, heb je vragen of wil je weten wat wij als Wolfskuil nog meer voor jullie kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op. We denken graag met jullie mee!

Zoek en boek de perfecte locatie voor jullie schoolkamp

Enthousiast geworden? Kijk gauw naar de beschikbaarheid en boek digitaal een mooie locatie voor jullie schoolkamp! Optie ook mogelijk.