Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico

Wat te doen in het laagseizoen

Veel groepen kiezen er bewust voor om in het laagseizoen bij ons te komen. Maar welke activiteiten zijn dan leuk om te doen?

Groepen lopen soms tegen deze vraag aan. Begrijpelijk kies je dan niet voor een kanotocht over de Vecht. Hoewel je warm wordt van de zeskamp, kiezen groepen daar ook niet voor in deze periode. Vleermuizen zijn in winterslaap dus die kun je ook niet spotten.

Maar wat kun je dan wel gaan doen? Daar willen we je graag mee op weg helpen. We zetten een paar leuke activiteiten voor je op een rijtje.

Direct boeken?
Ik en mijn droom vlieger

Vliegers kijken en zelf maken:

Gek op vliegers? Bekijk dan de collectie vliegers van over de gehele wereld. Er is zelfs een vliegerpostzegel verzameling te bewonderen. Kijken is natuurlijk leuk, maar wat dacht je ervan om zelf een vlieger te maken? In een boeiende workshop leer je hoe je dit doet en test je natuurlijk de vlieger uit: ziet je voor je al die vliegers is de lucht? Meer informatie: vliegermuseum

Bush Battle

Zin in een nieuwe uitdaging? Kies dan voor deze Battle! Een combinatie van een escape room en Expeditie Robinson. De meeste onderdelen zijn overdekt dus het maakt niet uit welk weer het is. Durven jullie het aan? Ja wij gaan er voor: Bush Battle

Pottenbakken met Harrie

Workshops op locatie

Blijf lekker in de groepsaccommodatie, wij zorgen dat er iemand komt die een leuke workshop komt verzorgen. Je hebt keuze uit verschillende mogelijkheden:

Pottenbakken: Je hebt nodig een draaischijf, klei en …Harrie. Want Harrie kan met heel veel enthousiasme vertellen over zijn vak. Uiteraard laat hij je ook zelf een potje draaien.
Kookworkshop
: Lekker en makkelijk! Kies voor tapas, Italiaans of streekgerechten of ga voor een heuse dinerworkshop. Je krijgt de recepten mee waardoor je thuis de gerechten nogmaals kunt maken.
Handwerk en natuur workshops:
Willen jullie creatief bezig gaan? Maak een 3D- schilderij met materialen die je zelf zoekt in het bos. Of kies voor iets heel anders namelijk een workshop textiel waar je de techniek van ‘stitching’ leert.
Uilenballen pluizen:
Ontdek wat de uil gegeten heeft door uilenballen uit te pluizen.

Klomp molen en tin

Tinnenfigurenmuseum

Ontdek de wereld van de tinnenfiguurtjes. De enige plek in Nederland waar je ze in grote getalen kunt zien. Volwassenen verbazen zich over de techniek en het fijne schilderwerk. Kinderen vinden dit museum leuk omdat ze een eigen tinnenfiguurtje kunnen beschilderen. De slag bij Waterloo met allemaal tinnenfiguurtjes zullen ze prachtig vinden. Er is ook een speurtocht. Op afspraak kan een demonstratie tin-gieten gegeven worden. Meer informatie: Tinnenfigurenmuseum

Het geheim van de molen

Bezoek de molenaar in Ommen en stel al je vragen over de molen. Vervolgens staat er een high tea of proeverij voor je klaar.
Meer informatie: geheim van de molen

Klompenmaker

Een klompenmaker bezoeken, is dat niet saai? Nee! Er zijn nog maar een stuk of tien echte klompenmakers in Nederland. Dijkman verstaat zijn vak en heeft ontzettend veel droge humor, het is bijna een cabaretier. Hij laat ter plekke zien hoe hij een klomp maakt, toont verschillende soorten klompen en achter zijn gordijn wacht nog een verassing. Maak van te voren een afspraak voor deze sprakelende klompen demonstratie.

Fietsen bij Blokhut

Fietsen of wandelen

De omgeving in Ommen is het hele jaar door mooi! Stap dus op de fiets – via ons kun je fietsen huren- of maak een wandeling. Haal je de sleutel bij ons dan hebben we een paar leuke wandelingen die we je gratis meegeven. Voor de fietsers is een fietsenknooppunten route. We verklappen je graag onze favoriete plekken, lees onze eerdere blogs hierover: wandelen met kinderen (ook leuk voor groepen met alleen volwassenen) en onze favoriete fietsroutes.

Boerenmarkt Vilsteren

Elke 3e zaterdag van de maand is er tussen 11.00-16.00 uur een boerenmarkt in het pittoreske dorp Vilsteren. Leuk om streekproducten te proeven en te kopen.
NB. Ook heel leuk om naar toe te fietsen.

Reuze scrabble

Spelletjes!

Natuurlijk die kunnen niet ontbreken aan dit lijstje 😊! Juist in de herfst en wintermaanden is het zo gezellig samen spelletjes te spelen! Denk bijvoorbeeld aan Reuze Jenga waarbij je blokken uit een toren moet halen als je een vraag fout beantwoordt, of kies voor Moord in Villa Nova waarbij jullie een moordzaak moeten oplossen. Ook onze Hollandse spelen en ons megagrote reuze scrabble zijn zeer geschikt om binnen te spelen. Lees ook onze blog over leuke spelletjes die je van thuis kunt meenemen

Evenementen

Bekijk de site Vechtdaloverijssel voor meer tips en een actuele agenda met evenementen in de directe omgeving.

Marcel, Netty, Anita, Lotten, Julia en Astrid denken graag met je mee.

Als laatste tip: neem even contact met ons op als je er nog niet helemaal uit komt. We denken graag met je mee en komen vast op nog meer ideeën.

Dit willen we doen! Kom overnachten bij ons.

Als je bij ons komt overnachten, kunnen wij activiteiten voor je regelen.

Een buitengewoon avontuur. Kom je het ontdekken?